For det er allerede en bra gjeng som har lagt opp en tur med både fotball og litt andre opplevelser når det spilles kamp i 3. divisjon den siste søndagen i mai måned.

– Vi vil gjerne ha med oss flere i gjengen, og de som vil bli med må ta kontakt med Håkon Lyngsmo eller Kjell Arne Jacobsen i løpet av uka, skriver de på den uoffisielle Facebook-siden til Verdal.

Fly og fotball

28. mai er det så å si midnattsol i Bodø, offisielt starter perioden den 31. mai. Planen er å ta nattoget fra Verdal natt til 28. mai klokka litt over ett. Fremme i Bodø blir det en tur på flymuseet midt på dagen, før kampen i Nordlandshallen starter klokken 16.00.

– Vi tar også med oss kampen mellom Bodø/Glimt og Mjøndalen i 1. divisjon på Aspmyra rett etterpå. forteller initiaitivtakerne.

Hurtigruten hjem

Utover kvelden er det nok av tid til å se mer av Bodø, for Hurtigruten som blir fremkomstmiddel på hjemvegen legger ikke fra kai i nordlandsbyen før klokken 04.15 på natta. Da venter en flott sjøreise ned til Trondheim, hvor ankomst er klokken 06.30 tirsdag morgen. Det er hurtigruteskipet Nordkapp, bygd i 1996, som går sørover på denne ruta.

Ifølge den gamle værspåmannen til Verdalingen, pleier det erfaringsmessig å bli en periode med skikkelig varmt og flott sommervær de siste par ukene av mai etter nasjonaldagen, og i så fall kan det bli litt av en tur for de som blir med.