- Nå gjelder det å slappe av og samle krefter når man kan. Vi har ikke merket så mye til kjøret så langt, men når vi kommer til Trondheim så tror jeg mange vil begynne å kjenne på det.

Har troen

Vi fikk en rolig og avslappet Andreas Stjernen på tråden fra hotellrommet på Lillehammer tirsdag formiddag. Ved 11-tiden skulle det norske laget møtes i trimrommet på hotellet for litt lett teknikktrening, og for levangergutten blir det bare en repetisjon av bevegelsene, som for hans del sitter godt for tiden.

- Ja, det fungerer bra nå. Satsbevegelsen må gå automatisk, og når resultatet blir at man flyr langt ned i bakken, så er det klart det gir selvtillit.

Andreas kan melde om litt av det samme ruskeværet som i går på Lillehammer. OL-byen er kjent for stabilt vintervær, men det er ikke første gangen en vindfull lysgårdsbakke tar i mot hoppsirkuset på hjemmebane.

Sønn av en legende (!)

Men på mange måter er det slik i hoppsporten, som i andre idrettsgrener, at de som er i form, gjør det best uansett forhold, så slik sett bør Andreas stå bra rustet før kveldens renn.

Og nå ser vi at du har blitt sønn av en hopplegende også - i følge NTB?

- He, he, jeg så det jeg også. Det går bare ikke an. Lista for legendestatus i hopping er tydeligvis ikke så veldig vanskelig å oppnå. Det er nesten så jeg gruer meg til å møte han i Granåsen.

Derfor blir spørsmålet om Andreas selv også kan oppleve legendestatus i løpet av det som blir betegnet som verdens mest ekstreme og intense hoppturnering.

Om det ikke blir seier verken på Lillehammer eller på hjemmebane i Trondheim, så er Andreas Stjernen kjent som en god skiflyger.

Bor på Ranheim

Derfor kan det hende at når slitne hoppere ankommer mammutbakken i Vikersund, så kan utslagene blir enorme, og det kan komme levangsbyggen til gode.

Men nå har ikke Andreas vært levangsbygg på 12 år. Nå bor 28-åringen med samboer i leilighet på Ranheim, og dit går ferden rett etter hopprennet tirsdag kveld.

- Ja, en hoppkompis fra Trondheim står klar med bilen etter at rennet på Lillehammer er ferdig. Vi regner med å være på Ranheim ved 01-tiden. Det skal bli godt å sove i egen seng for en natt. Så når konkurrentene sitter på bussen over Dovre i morgen, da kan jeg slappe av hjemme med en lang og god frokost.

Ti hopp igjen

Andreas Stjernen har planen klar for at den foreløpige 5. plassen sammenlagt skal bedres. Han ligger for øyeblikket 23,4 poeng bak Markus Eisenbichler på 3. plass – et forsprang som er absolutt mulig å hente inn.

Det er fortsatt 10 hopp å gjøre det på. De er ikke en gang halvveis i hoppturneringen.

Dagens renn på Lillehammer starter klokken 17.00.