Hun har i flere år vært aktiv turnutøver i IL Sverre i tillegg til at hun har representert IL Sverres turngruppe med en rekke styreverv. Til sammen har turneren, som i år fyller 79 år, deltatt på 38 kretsstevner, åtte landsturnstevner, åtte gymnastradaer og et nordisk stevne.

Landsturnstevne

Knutsen står fortsatt i tropp og trener for tiden mot landsturnstevnet, som foregår 23. -28. juni i Haugesund.

Forrige uke hadde IL Sverre årsmøte og her ble Ruth Floan Knutsen utnevnt som æresmedlem og begrunnelsen ble overrakt av avtroppende leder i IL Sverre turn gjennom de fire siste årene: Atle Busch.

Barnebarnet Ida Elizabeth Dehnes og sønnen Trond Ludvig Knutsen var til stede da Ruth Floan Knutsen mottok æresprisen.

–Det er hyggelig å bli satt pris på. Nå håper jeg prisen er meg verdig. Jeg har en spesiell interesse for gym og turn. Det hender jeg tar turen til Løa bare for å se på ungdommene som trener. Og jeg følger også med når det er barnestevner, sier Knutsen.

Stolthet og entusiasme

Knutsen har hatt flere verv i både IL Sverres turngruppe og Nord-Trøndelag gymnastikk- og turnkrets. Hun har vært styremedlem i IL Sverres turngruppe i ett år, nestleder i to år og leder i to år. I tillegg har hun vært veterankontakt i 15 år.

I begrunnelsen står det blant annet at Knutsen har deltatt på møter i Norges gymnastikk og turnforbund, i Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag idrettskrets og i Nord-Trøndelag turnkrets.

–Og oppsøkt lagene i Nord-Trøndelag jevnlig og alltid representert Sverres turngruppe med stolthet og entusiasme, står det i begrunnelsen.

Pliktoppfyllende

Det blir også nevnt at Knutsen fortsatt har verv i kretsen som bredde- og seniorkontakt.

I begrunnelsen står det også at Knutsen jobber svært systematisk og med stor nøyaktighet og iver for turnsporten i idrettslaget og kretsen.

–Hun tar alltid sine verv med stor pliktoppfyllelse og et engasjement som har gitt både lag og krets svært mye. Hennes strukturerte framdriftsrettede arbeid har gitt velfungerende styrer der hun har deltatt eller vært leder, sa Atle Busch da han leste opp begrunnelsen.

Gode vennskap

Knutsen uttalte da hun fikk kretsens fortjenstmedalje i sølv at hun har hatt mange svært positive opplevelser i IL Sverre, både som aktiv og som medlem av styret i turngruppa.

–Det å være med og bidra til positiv aktivisering for barn, ungdom og voksne har hun opplevd som svært givende og verdifullt. Idretten og idrettsmiljøet har gitt henne utrolig mye glede og mange gode vennskap, nevnes det i begrunnelsen.

Selv mener Knutsen hun har fått turninteressen inn med morsmelka. Både hennes mor og far turnet. Selv startet hun som barneturner for IL Sverre.

–I fjor fant jeg ut at det var 60 år siden mitt første voksenstevne. Da var jeg 18 år og stevnet var på Inderøy, forteller Knutsen, som med glede ser at medlemsmassen øker.

–Også har det blitt mer gutteturn etter hvert og det er jeg glad for. Da faren min holdt på med turn i slutten av 20-årene hadde IL Sverre en stor herretropp som konkurrerte i Trøndelag krets.

Sverre-skjoldet

Knutsen har fulgt opp Sverre-turnerne i hele sin tid som kretsleder. Hun har deltatt på oppvisninger og fulgt turnsporten og Sverre-turnerne og styret spesielt. I 1999 mottok Knutsen Sverre-skjoldet. Hun har også blitt tildelt kretsens fortjenstmedalje i sølv og i gull.

Ola Salthammer (t.v.) er ny leder i IL Sverre og har tatt over stafettpinnen etter Atle Busch.

Ny leder

Under årsmøtet ble Ola Salthammer valgt som ny leder i IL Sverre. Han tar over stafettpinnen etter Atle Busch.