Også Daniel André Forfang imponerte og ble nummer fire i kvalifiseringen, mens Raw Air-leder Stefan Kraft skuffet stort med 27.-plass og mistet ledelsen til Andreas Wellinger.

Stjernen er nå på fjerdeplass sammenlagt, 35,7 poeng bak lederen og 11 fra pallplassering. Dermed er det full spenning igjen.

– Absolutt. Vi er halvveis. Jeg gjorde et veldig godt hopp i dag, mens Kraft sikkert ble litt rammet av forholdene. Det viser hvor fort det kan endre seg, sa Stjernen til NTB.

Drøm

Forfang hoppet 140 meter med startnummer 36 og ble stående veldig lenge i "lederboksen" mens vinden gjorde at kvalifiseringen måtte stoppes en lang stund.

Stjernen ga ham omsider avløsning da han med startnummer 58 overtok ledelsen. Han landet på 139 meter.

– Jeg er en hopper som sjelden får problemer i lufta, og dette er en bakke jeg har hoppet veldig mye i. Jeg kjenner den godt, og jeg håper jeg kan være med å kjempe om seieren i rennet torsdag. Det har vært en drøm for meg å være på pallen i Granåsen, sa han til NTB.

Han endte halvannet poeng bak Stoch (139 meter) onsdag og fem poeng foran tredjeplasserte Wellinger, som er ny Raw Air-leder.

Alle videre

Halvor Egner Granerud, som ble hentet inn i Norges Raw Air-lag på bekostning av Tom Hilde, var tredje beste nordmann i kvalifiseringen med delt 13.-plass.

Anders Fannemel (17.-plass), Robert Johansson (19.-plass) og Joakim Aune (28.-plass) kvalifiserte seg også til torsdagens verdenscuprenn. Daniel-André Tande skuffet stort med 113 meter og 54.-plass, men han var blant de forhåndskvalifiserte.

Dermed er alle de norske deltakerne i kvalifiseringen klare for rennet.

Med onsdagens kvalifisering er man halvveis i Raw Air. Fem konkurranser står igjen, de fire siste i skiflygingsbakken i Vikersund.

Wellinger leder 7,1 poeng foran Kraft, mens Stjernen er nummer fire og Forfang nummer seks.