Sportssjef Andreas Holmberg er ganske tydelig på at OBOS-ligaklubben har hatt sin siste trening på IL Sverre sin nye kunstgressbane.

– Nå tør vi rett og slett ikke trene der lenger i frykt for unødvendige skader. Banen har så store ujevnheter mange plasser at det rett og slett er uforsvarlig å trene der.

Sportssjef Andreas Holmberg er ganske tydelig på at OBOS-ligaklubben har hatt sin siste trening på IL Sverre sin nye kunstgressbane – for denne vinteren i hvert fall.

Nå er han på desperat jakt etter andre treningsarenaer i og med at Moan heller ikke er ferdig på en stund.

Derfor må Magnus Powell og han gutter fortsette bilturene rundt omkring i Verdal og Levanger på jakt etter ledig treningstid.

Det er A-laget som har førsteprioritet når nye baner skal spores opp, men Holmberg legger ikke skjul på at det jobbes for at klubbens G16 og G19-lag også skal slippe å trene mer på Elbergs «bølgete» underlag.

For det er ikke tvil om at leietakerne ikke har vært fornøyd med hvordan banen har blitt seende ut utover vinteren. Og med dype søkk i underlaget, så vet de som spiller fotball at det skal ikke mye uoppmerksomhet til før man tråkker over eller i verste fall brekker et bein.

Dårlig hjemmearena

FORSTÅR FRUSTRASJONEN Espen Leirset i IL Sverre fortviler over situasjonen på Elberg. Han har forståelse for LFKs frustrsjon over baneforholdene.

Forrige søndag spilte LFK sitt G16-lag første seriekamp hjemme på Elberg mot Stjørdals/Blink, og det ryktes at LFK-gjengen ikke var spesielt stolt over å presentere en kamparena i slik dårlig forfatning.

I IL Sverre fortviler man også over situasjonen som har oppstått. Espen Leirset har vært prosjektleder fra idrettslagets side, og han har full forståelse for LFK sin frustrasjon.

For at ting skulle bli så bra som mulig, å var de tidlig i kontakt med et anerkjent prosjektlederfirma i Bodø, som har lang erfaring med bygging i kunstgressbaner.

Der fikk IL Sverre tilgang til kravspesifikasjoner og annen dokumentasjon som grunnlag for å gjennomføre anleggsprosessen.

Klubben brukte et lokalt firma til grunnarbeidet, før en nasjonalt aktør gjorde jobben med å legge kunstgressdekket etter at de hadde lagt fiberduk og en gummipad over selve løsmassen.

– Selv om været i anleggsperioden ikke var det beste, og grunnarbeidsfirmaet måtte justere litt på underlaget for at de som skulle legge toppdekket var helt fornøyd, så var det ikke noe som skulle tyde på at noe galt var på ferde, sier Leirset.

IL Sverre fikk utstedt ferdigattest før de tok banen i bruk, slik at alle formaliteter skulle være i orden.

Skulle egentlig vært vinterstengt

– Jeg vil understreke at dette er kun spekulasjoner. Nå må vi vente til all telen er ut av jorda, for så å se om banen «retter ut seg selv», sier Leirset.

IL Sverre har vært i dialog med både firmaet som har gjort grunnarbeidet og dem som har lagt selve kunstgressdekket, og man har blitt enig om å komme tilbake til saken om en måneds tid.

I utgangspunktet var det meningen at fotballbanen på Elberg skulle være vinterstengt, men at den i år ble både brøytet og saltet slik at LFK skulle ha en treningsarena så lenge Moan-anlegget er under ombygging.