Onsdag kveld skulle Verdal måle krefter mot Stjørdals/Blink, som av mange er spådd å være blant topplagene i den nye Regionligaen.

- Da vi ankom banen på Stjørdal var det topp forhold, men i det dommeren blåste i gang kampen begynte det å snø. Det var bra spilleforhold i en halvtime, men mot slutten av førsteomgang, så burde begge lagene hatt ski på beina, sier treneren for Verdal, Nils Petter Austad.

Slik så det ut på banen i Stjørdal under oppvarmingen før det voldsomme snøværet satte inn. Foto: Asle Austad.

Austad hadde tatt med seg sine gutter til Stjørdal, for å møte klubben han trente i fjor, men forholdene gjorde det altså vanskelig å spille skikkelig fotball etter hvert.

Derfor ble lagene enig om å avslutte kampen etter en omgang, men det positive var at Verdal da ledet 2-0 etter scoringer av Jørgen Haug og Adrian Krysian.

Gir selvtillit

Verdal scoret faktisk sine to mål, mens det enda var noenlunde forhold, og det er noe både Austad og spillerne tar med seg når alvoret etter hvert begynner.

- Jeg sa til spilleren før kampen at hvis vi klarer å henge med på nivået til Blink, så betyr det at vi har sjanse til å slå alle lag i avdelingen på en god dag. Så selv om det bare ble en omgang så tar vi med oss at vi scoret to mål og fikk ingen baklengs, sier verdalstreneren.

Nå starter alvoret allerede lørdag. Da tar Verdal turen til Buvik og 1. kvalifiserende runde i cupen, og Austad blir skuffet hvis det ikke blir billett til neste runde.

- Ja, det både håper og tror jeg vi skal klare. Buvik er i divisjonen under, og selv om «cup er cup», så skal vi slå et lag fra divisjonen under oss på en normal dag.

Nils Petter Austad er fornøyd med treningsvinteren så langt. De har fått trent godt, har en stor og bred stall, vunnet fem av sju treningskamper, og skadelisten er kort.

- Sverre Valstad er fortsatt langtidsskadet, og blir tidligst klar til høsten. Det er i grunnen bare Tobias Luvenberg som sannsynligvis ikke vil være tilgjengelig når vi serieåpner 17. april.

Viktige veteraner

Treneren skryter av veteranen Hasse Nordvoll og Sigurd Røstad Olsen, som virkelig har tatt seg selv i nakken i forberedelsene.

Sigurd Røstad Olsen får skryt av treneren for godt treningsarbeid i vinter.

- De to har stått på, så det spørs om de merker konkurransen fra ungdommen, men samtidig så er de flink med de yngre også, kommer med råd og vink, og generelt viser gode holdninger, sier han.

Stor stall

For tiden har Verdal cirka 25 spillere tilgjengelig. Det nesten litt for stor stall i forhold til at klubben ikke har andre lag, og det er også sjefen enig i.

- Ja, den er nesten i største laget, men alle har gitt uttrykk at de vil være med å kjempe om en plass på laget, og den innstillingen liker jeg. Men det kan nok hende etter hvert at noen synes veien til spilletid blir lang, og søker lykken steder.

Austad forteller om et godt samarbeid med Vuku, så han ser gjerne at de som vil ha mer spilletid går til naboen lenger oppe i dalen. På samme måte kan spillere fra Vuku komme til Verdal hvis de ønsker å prøve seg på et høyere nivå.

Det er derfor en optimistisk verdalstrener Nils Petter Austad, som ser frem til å komme i gang med alvoret.