Det blir en spesiell innledning av sesongen for Levanger FK i år. I de to første hjemmekampene må laget ta turen nordover til Steinkjer – og Guldbergaunet – på grunn av at arbeidet med ny bane på Moan ikke blir ferdig innen den tid.

Det blir nok en spesiell opplevelse – ikke bare for LFK supporterne, men sikkert også for mange Steinkjer-entusiaster. Laget fra Bygdenes by var i mange år det dominerende laget i fylket, men siden nedrykket i 1986 har det ikke vært spilt 1. divisjonsfotball på Guldbergaunet – før nå.

Derfor kan det godt hende at mange gamle fotballsupportere av gultrøyene velger å holde seg innendørs bak fortrekte gardiner, når «hordene» fra trehusbyen inntar fylkeshovedstaden.

Og nettopp horder har LFK Stallions tenkt å få gjort noe med. Supporterklubben ble stiftet for ett år siden, men har allerede rukket å passere 200 medlemmer, men ifølge ildsjel og entusiast, Frank Olsen, har de ikke tenkt å gi seg med det.

–Nei, målet er å passere 300 medlemmer i løpet av sommeren, og klarer vi 400 i antall før vi skriver 2018 så er vi strålende fornøyd, sier Olsen.

Gratis buss og kamp

Allerede i forbindelse med første hjemmekamp 9. april mot Sandnes Ulf «borte» i Steinkjer, blir det satt opp gratis buss for alle ungdomsskoleelever i Levanger. Og ikke nok med det ifølge «sjefen sjøl» Jon Håkon Boneng.

–Det blir også gratis inngang for de samme elevene, så vi mener dette bør være en god grunn til å ta turen til Steinkjer denne helgen, reklamerer lederen av LFK Stallions.

Man må melde seg på før turen, og dette gjøres via supporterklubben sin hjemmeside: lfkstallions.com. De har også en egen facebookside hvor det legges ut fortløpende informasjon.

Foreldre, søsken, venner og andre er også hjertelig velkommen til å bli med på kamp, men alle må melde seg på slik at supporterklubben vet hvor mange busser som må bestilles.

–Vi har ikke avgjort noen pris enda, men 100 kroner for voksne og 50 kroner for barn er nok ikke noe dårlig tips, sier Frank Olsen.

For dem som ikke er ungdomsskoleelever, så kommer selvsagt kampbilletten i tillegg.

Både Olsen og Boneng håper så mange som mulig blir med og støtter LFK, når de nå to ganger skal kjempe om viktige seriepoeng på Steinkjer FK sin bane.

14 dager senere – 23. april – kommer Mjøndalen på besøk, og også denne gangen må laget med hvite trøyer være vertskap på Guldbergaunet når bruntrøyene står på motsatt halvdel.

–Da blir det reprise på tilbudet for ungdomsskoleelevene, og forhåpentligvis blir det flere som melder sin interesse enn første gang. For de øvrige så er det samme mulighet til å bli bussen nordover, sier Boneng.

Mateo-sang

Mateo(foran) setter pris på Stallions, og er ekstra stolt over å ha fått en egen sang fra supportergjengen. Foto: Vegard Knudsen

En som har sett supporterklubben sin framvekst – nærmest på nært hold – er LFK sin spanjol Adria Mateo Lopez, og den lille midtbaneeleganten er stolt over å ha en slik «gjeng» i ryggen.

–Det er klart dette betyr mye for oss spillere. Det gir ekstra motivasjon, og du skal ikke se bort fra at vi løper noen ekstra meter når vi hører dem i bakgrunnen, sier den finslepne teknikeren, som allerede har fått en egen sang fra fanskaren på enden av sittetribunen.

Nytt flagg

Nå ruster altså LFK Stallions seg til ny sesong. I år blir det ikke ballonger å se i sentrum av byen, men nå skal plakater minne oss om at LFK har hjemmekamp. I tillegg har de fått låne flaggstenger av kommunen, slikt at nylagede Stallions-flagg vil vaie både ved torvet og Sundbrua. Og som en rosin i pølsa skal et flagg på hele 24 kvadratmeter være godt synlig fra flaggstanga på toppen av Staupshaugen, for å minne oss om at i dag bør alle ta turen til Moan.

Kick-off

Fredag 31. mars skal LFK Stallions ha både årsmøte, åpent møte og kick-off på Staup. Dit kommer A-laget for å bli presentert, og Magnus Powell skal fortelle om status bare et par dager før det braker løs. Det vil sikkert bli mulighet for en autograf eller selfie også – sammen med de lokale helter.

–Alle er hjertelig velkommen. Her kan du kjøpe medlemskap i døra, så blir du en Stallions i sammen slengen, humrer supporterlederen.

De ivrigste tilhengerne setter seg for øvrig på bussen til Jessheim søndag andre april, for å støtte LFK i serieåpningen borte mot Ull/Kisa. Dit er det også mulighet å bli med.

Etter det er fokuset rettet mot Steinkjer, for som Frank Olsen så riktig påpeker:

–Vi må sørge for at Guldbergaunet blir «Fort Moan» også.