– De fleste skjønner vel at det blir vanskelig å få noe til på Moan slik det ser ut der nå, men Stadionparken er kanskje enda bedre egnet. Nå får vi i hvert fall sjansen til å prøve ut den, så får vi se om tilbakemeldingene er like gode.

Vegard Voll brenner for Levanger Fotballklubb og Levanger. Nå har han endelig blitt levangsbygg på ordentlig igjen selv også, etter flere år i «utlendighet« i Trondheim.

I fjor gikk han i bresjen for å lage en dag på Moan hvor barnefamiliene var i fokus. Og det var vel ikke mye i tvil at arrangørstaben traff «planken» med tilbudet.

–Ja, det var over all forventning. Nå har jeg ikke noe eksakt antall på hvor mange som var innom området, men det sies at det var så mange som 2000 som var på besøk, sier midtbaneveteranen.

Selv med flytting tilbake til hjembyen, jobb et par dager i uka ut skoleåret i Trondheim, så vidt i gang med ny deltidsjobb i Macron, og ikke minst forberedelser til det som sannsynligvis blir 35-åringen sin siste sesong på toppnivå i LFK-trøya. Det ble tid til ny barnedag også.

–Det er rimelig hektisk ja, men jeg liker å ha det slik. Samtidig gir et slikt arrangement meg positiv energi, og jeg ønsker å bidra til at det skjer litt mer i sentrum. Du kan vel si at jeg er litt bortskjemt etter å ha bodd i Trondheim i flere år, sier han og smiler.

Selv da Vegard bodde i Trondheim og pendlet til Levanger, så var engasjementet både for klubben og hjembyen til stede. Han var den som sørget for at nye spillere følte seg hjemme i LFK, og var samtidig den som sto bak sosiale arrangementer for å sveise spillerne enda tettere sammen.

Vegard er også svært musikkinteressert, og har i flere år vært en viktig deltaker i den populære musikkquizen i trehusbyen.

Men nå er det altså siste innspurt før ivrige barn inntar gamle Levanger stadion, som nå har blitt et yndet lekeplass ellers i året også.

Lørdag kommer imidlertid politi, brannbiler og ambulanse. Blålys og sirener er i hvert fall noe som påkaller barnas oppmerksomhet.

Det meste av aktiviteten i løpet av dagen er gratis, men noe vil naturlig nok koste noe.

–Det er i grunnen imponerende at de aller fleste stiller opp uten godtgjørelse, men jeg skjønner at det er noe de skal ha betaling for. Derfor vil blant annet hesteridning og hoppeslott koste litt for å prøve, sier Vegard.

Det blir rigget en scene på området, og der vil Kari Palari og deltagere fra Ungdommens kulturmønstring opptre, og selvsagt kommer den tidligere LFK-spilleren og tryllekunstneren Boje Hoseth på besøk, som «Boje Magic».

Hele A-stallen til LFK kommer og blir presentert fra scenen. I tillegg har hovedtrener Magnus Powell og sportssjef Andreas Holmberg lovet å stille opp som assistentkokker hos Grobian grill, og skal sørge for velsmakende burgere.

–Her får kundene lov til å betale det de mener maten er verdt, så her blir opp til Magnus og Andreas å sørge for at det blir klingende mynt i kassen, ler Vegard.

Lørdag klokken 12 «smeller» det i gang i Stadionparken.