Arild Winnberg er et velkjent navn for dem som har fulgt fotballen i Levanger i mange år.

For hør på dette:

1975-85: Sentral spiller på Ytterøy sitt seniorlag.

Trener og delvis spillende trener fra 1985 til 1988.

1989-90: Trener Markabygda.

1991: Trener Ekne

1992-93: Trener Ytterøy.

Fra 2000 og utover sentral i ungdomsfotballen i Nessegutten, og var med i 2014 da det ble «blåst liv» i seniorfotballen igjen i den tradisjonsrike klubben.

I perioden 2004 til 2008 var Winnberg også en viktig brikke i spillerutviklingsarbeidet i LFK.

Men 60-åringen fra Nesset har ikke tenkt å legge opp helt enda. I fjorårets sesong hjalp han til slik at Markabygda igjen kunne mønstre et seniorlag etter en pause på fem år, og med seg i førersetet har han sønnen Mats.

Det kan på mange måter tyde på at sønnen er i ferd med å ta opp arven etter sin far. Mats har gjort markabygding av seg, og høster mye ros i sin nye hjembygd for arbeidet han gjør for fellesskapet.

Ansatt som populær assistent ved Montessori-skolen i bygda. Delaktig i teaterlaget, som har børstet støvet av scenefaget etter å ha ligget brakk i mange år. Og ikke minst – altmuligmann i fotballgruppa.

Selv det faderlige opphav lar seg imponere av sønnen, som tar på seg mange roller både offisielle og uoffisielle på sitt nye hjemsted.

– Ja, det ser ut som han trives godt i Markabygda. Nå vet ikke jeg så mye om alt han styrer på med, men jeg ser i hvert fall at han bruker mye tid på at fotballen skal ha best mulig arbeidsforhold i bygda.

Nå er altså Markabygda klar for sin andre sesong i «Bondesligaen» eller 6. divisjon, og interessen blomstrer.

– Vi har holdt i gang siden sesongslutt i fjor. Før jul møttes vi i Skognhallen en gang i uka, men siden november har det vært en til to ganger i uka på kunstgresset på Skogn, kan far og trener Winnberg fortelle oss.

Oppmøtet varierer fra 15 til 30 spillere, og med den interessen så skjønte støtteapparatet at noe måtte gjøres med tilbudet.

– Vi holder på med dette fordi det skal være gøy og sosialt. Det artigste for de fleste er å spille kamper. Derfor bestemte vi oss for at vi skulle melde på 7’er-lag foran denne sesongen. Vi har mange som ikke har spilt organisert fotball før, og for dem som vil spill på liten bane uten offside være et supert tilbud, mener Arild.

Markabygda er for øvrig det eneste herrelaget fra Levanger og Verdal som er påmeldt i denne spillformen. Derfor går turen til sørfylket til hver bortekamp. Der venter til sammen seks motstanderlag – fra Budal i sør til Hommelvik i nord.

A-laget derimot skal måle krefter mot gamle kjenninger både sør og nord for Rinnelva. Leksdal blir sikkert en tøff utfordring når turen går dit, men det er ikke til å legge skjul på at naboduellen er det som Arild og guttene hans ser mest frem mot.

Eknesbyggen sier de skal ta alle poengene i år også.

– Det kan jeg nærmest garantere ikke skjer. Vi er bedre trent og har et sterkere mannskap. Summen av dette sier seg selv. I år blir det seks poeng til Markabygda i lokaloppgjørene, sier en selvsikker trener.

Med dette bakteppe bør det derfor være en god grunn for de fotballinteresserte å ta turen til Markabygda når lagene braker sammen for første gang lørdag 17. juni.

Men selv om rivaliseringen er stor, så er Arild Winnberg klar på at det er gleden og det sosiale som står i fokus.

Nessebyggen liker det han ser, og mener selv å ha forklaringen på hvorfor lokalfotballen blomstrer.

– På mange måter er det en stor fordel at LFK har blitt så god. De fleste av de lokale spillerne må finne seg andre klubber etter hvert som nåløyet i LFK blir trangere. Når flere spillere blir «til overs», så blir derfor lokalklubbene rundt LFK nødt til å ha et tilbud, sier Arild, og viser til at Nessegutten er et godt eksempel i så måte.

I Markabygda blomstrer altså interessen både på og utenfor banen. Det tyder på at det var et kjærkomment tilbud som har kommet tilbake.

I fjorårets hjemmekamp mot Ekne var der over 200 tilskuere, og ifølge altmuligmann, midtbanespiller, visekaptein og sønn, Mats Winnberg, blir det ikke noe mindre i år.

– Nei, når det er kamp mot Ekne så skal vi mobilisere både på og utenfor banen. Nå har vi også fått ordnet det slik at vi bytter hjemme og bortekamp mot Ekne. Kampen skal TV-sendes. Derfor blir det fotballfest i Markabygda 17. juni.

Og hvis du blir satt ut av laget i det TV-sendte storoppgjøret?

- Da er det siste året Arild Winnberg er trener i Markabygda, ler styremedlem i fotballgruppa, Mats Winnberg.