– Du har nok hørt trenere si det før, men de fleste kamper i OBOS-ligaen er helt åpne. Det blir det også på søndag, men utgangspunktet for alle kamper vi spiller, er at vi skal vinne.

Mjøndalen-trener Vegard Hansen er vennligheten selv når vi får han på tråden fra kontoret på Nedre Eiker stadion, men den gamle ærverdige fotballbanen har som seg hør og bør nå fått sitt eget sponsornavn – Isachsen Stadion.

Og nettopp sponsor er et nøkkelord for Mjøndalen. Etter at klubben ble kjent for det bredere lag av folket gjennom tv-serien «Alle Gutta», så har oppmerksomheten rundt bruntrøyene skutt i været.

–Salget av supportereffekter eksploderte etter at serien gikk på tv i fjor vinter. Vi økte faktisk fra 75000 kroner til rundt en million kroner, og vi antar det meste skyldes tv-dokumentaren, sier Hansen fornøyd.

Han kan også fortelle at de har cirka 10 millioner kroner i sponsorinntekter, og det er ganske imponerende når vi vet at Nedre Eiker kommune er på størrelse med Levanger.

Publikum kommer også på kamp i et økende antall, og de ligger nå på drøye 1500 tilskuere i snitt. Mjøndalen har et flott stadion, så vi vil tro at Hroar Stjernen & co lengter etter å komme hjem til nybygd arena om ikke lenge.

–Men selv om det har gått oppover på inntektene så må vi hver dag tenke på kostnadsbruken. Det er for eksempel mange lag som har høyere lønninger enn oss. Vi ligger rundt 25000 kroner i måneden i snittlønn på A-stallen, og det mener vi er nøkternt, poengterer MIF-treneren.

Mjøndalen har også hatt en viss utskifting av spillerstallen. Seks spillere har forsvunnet, og tilsvarende antall har kommet inn.

–Jeg mener vi har både et sterkere lag og ikke minst en bredere tropp enn i fjor. Det er viktig når kampene kommer tett utover nå utover våren.

Vegard Hansen skryter av LFK og det klubben har fått til de siste årene. Han roser spesielt jobben klubben gjorde med Benjamin Stokke.

–Ja, du verden. Benjamin slo ikke helt igjennom hos oss. Han var litt for puslete i spillestilen da han var her, men i Levanger ble en voksen spiller på flere måter, og det sier jo sitt at han nå spiller i Eliteserien.

Treneren kan fortelle at Mjøndalen var så imponert over utviklingen til Stokke at de faktisk prøvde å få han tilbake til Nedre Eiker, men han skjønner at vestfoldingen valgte å dra til Kristiansund.

–Er Rønning klar etter skaden, lurer han på i løpet av samtalen.

Hansen kan bekrefte at trenerne kjenner de ulike lagene i divisjonen godt. Nå har han rukket å se opptak av LFK sin siste kamp mot Florø, og han skal også få med seg hjemmedebuten til trønderne mot Sandnes Ulf, før de setter seg på flyet nordover på søndag.

Vegard Hansen har hatt en lang spillerkarriere bak seg. Nå er 47-åringen faktisk inne i sin 12. sesong som trener for Mjøndalen.

Målet er å etablere bruntrøyene som et stabilt eliteserielag, og skal de tilbake dit raskest mulig så må LFK slås på Guldbergaunet.

–Jeg har faktisk aldri vært på Steinkjer, så det blir et nytt bekjentskap. Selv om det er litt synd at vi ikke får komme til Moan og ny bane, så skal vi selge oss dyrt – uansett hvor vi spiller, avslutter «Alle Gutta-treneren».