Mathias tok rekrutteringskurset samtidig med pappa Leif-Arne i 2011, og siden har dommerkarrieren bare gått en veg. Nå er han assistent i 2. divisjon og håper å få muligheten som hoveddommer på tredje nivå i løpet av sesongen.

Prøvd en gang før

Men tirsdag kveld skjer noe helt spesielt. Da er han hoveddommer i kampen Steinkjer - Orkla i 0. divisjon for G19. Som assistenter: Lillesøster Nathalie og pappa Leif-Arne.

– Det har faktisk skjedd en gang før. Vi dømte sammen en kamp i fjor, men kveldens oppgave blir nok tøffere, sier Mathias Støfringshaug.

Sannsynligvis blir det også eneste gang i årets sesong at det skjer.

– Jeg får ikke så mange kamper i den ligaen, og det meste er satt opp for resten av sesongen, sier Støfringshaug.

Tror ikke de blir uenige

Han frykter ikke kontroverser med sine assistenter, verken underveis i kampen eller etterpå.

– Du kommer ikke bare til å vinke ned faren din, altså?

– Hvis han vinker feil så må jeg jo gjøre det, men jeg stoler på ham, forsikrer Mathias Støfringshaug med glimt i øyet.

Han har ikke hørt om liknende dommeroppsett her i regionen i hvert fall. At det har skjedd andre steder kan hende, men ganske unikt er det uansett med en slik familietrio.

Fjerdemann også

– Ruben bør først og fremst spille fotball frem til han føler han må ta et valg mellom å spille eller å dømme, slik jeg også gjorde, anbefaler storebror Mathias.

Han tror også lillebroren har bedre forutsetninger for å få noe skikkelig ut av spillerkarrieren enn han selv.

– Uansett er spillererfaringen veldig nyttig i dommergjerningen, med tanke på spilleforståelse når man skal dømme. Den gjør det mye enklere å forstå spillernes opptreden på banen og ta de riktige avgjørelsene.