- Jeg er støttemedlem i Stallions. De gikk ut på facebook i går kveld med en forespørsel om noen hadde mulighet til å bli med på dugnaden i dag. Det var snakk om liming av gras, og jeg sa ja med en gang. Dette er en grei jobb, og så er det jo sosialt å være med på dugnad, sier gammelordføreren. Han var også med og hjalp til da den første kunstbanen på Moan ble anlagt i 1988. Da var han med og la rør for undervarme. Til sammen 20 kilometer.

MIMRESTUND Odd Thraning (t.v.) og Jan Mosling var begge med på arbeidet med det første kunstgrasbanen på Moan i 1988. Torsdag møttes de på nytt under arbeidet med den nye banen.

Stor flate

I alt skal det legges ut totalt 9360 kvadratmeter med kunstgras på Moan. Selve spilleflata utgjør 7140 kvadrat. 105 x 68 meter. Dette er internasjonale mål.  Graset ligger i lamge strimler på tvers av banen, og i hver skjøt skal det påføres lim. Limflata utgjør rundt 25 centimeter på hver side.

- Hva synes du om den nye banen?

- Det ser veldig bra ut. Det er stor forskjell på kunstgraset i dag og i 1988. Da ble det lagt rett ned på asfalten. Nå legges det på en såkalt pad. En slags gummiteppe. Og under dette er det komprimert sand og vannbåren varme i rør. Og oppå kunstgraset kommer det sand og gummi, forteller Thraning som synes det er artig at LFK snart kan spille hjemme igjen. Første kamp på den nye graset er mot Strømmen om 14 dager. Det blir også fint å kunne trene hjemme . Fram til nå har de trent både på Elberg og i Vukuhallen.

Har sesongkort

Thraning er en av mange som har skaffet seg sesongkort til årets kamper på Moan. Han synes det er noe helt annet å se kampene live, enn å sitte foran TV'n.

- Jeg går på kamp så sant jeg har anledning. Jeg tror nok jeg ser to tredeler av alle hjemmekampene. Det blir mer sjelden med bortekamper. Det nærmeste blir jo Ranheim. Men nå kan det jo tenkes at det blir Verdal-LFK i andre runde i cupen. Og da må jeg selvølgelig til Verdal'n, humrer Thraning.

SNART KLART FOR PUBLIKUM Den gamle tribunen er snart på plass. Odd Thraning gleder seg til å se hjemmkamper på Moan igjen. Åpningskampen på den nye banen blir mot Strømmen om 14 dager.

Sand og gummi

Under samtalen med gammelordføreren kommer Jan Mosling bortom. Han er daglig leder i Levanger fritidspark. Det spesielle er at han også var med og hjalp til i 1988, sammen med blant annet Thraning. De har mye å mimre om.

- Jeg husker det var brødrene Anders og Steinar Eggen som tok avspark på åpningskampen i 88. Den var mellom Sverre/Nessegutten og Verdal.

- Hvor mange tilskuere blir det plass til på den nye banen?

-  Vi gjenskaper det som var fra i fjor. Det vil si 1250 stoler, og tilsammen skal det være plass til rundt 2500 personer. Ellers kan jeg fortelle at det vil gå med 168 480 kilo med sand, og 74 880 kilo med gummi oppå selve grasmatta. Ellers vil det bli vannbåren varme i 42 kilometer med 25 millimeter tykke rør. Da er vi nesten på Steinkjer, gliser Mosling og legger til at kunstgraset kommer fra Italia.

Samtidig med liming av grasmatta blir den siste del av hovedtribunen montert. Her er det klujbbens veteraner som gjør jobben.

Stallions får logo i matta

Det hører også med til historien at Stallions får sin logo bakt inn i grasmatta foran den delen av tribunen som er øremerket for hjemme fansen. Logoen blir på tre ganger to meter. Og i rødt og hvitt, selvfølgelig.

- Denne logoen koster mellom 50 og 100 tusen kroner. Dette er en gjenytelse for alt dugnadsarbeidet vi gjør, sier Jon Håkon Boneng som er daglig leder i Stallions. De har hjulpet til med både tribunebygging, utrulling av pad og strekking av graset. De startet mandag denne uka, og de har vært til sammen 10-12 personer hver dag. De har delvis gått på to skift.

- Vi synes det er artig å få være med på dette. Men det var ganske tungt å strekke ut de 68 meter lange grasstrimlene.