– Jeg tenkte fra første minutt at dette var en kamp der laget som fikk det første målet kom til å vinne, sier Verdal-trener Nils Petter Austad, som kort og greit ga spillerne mye ros for innsatsen i tidenes korteste garderobeprat.

– Veldig godt jobbet gutta, kos dere i kveld. Nå drar jeg i konfirmasjon.

0-0 gjør at Verdal fortsatt ikke har slått Steinkjer på Guldbergaunet siden 5-3-seieren i 2. divisjon i 2000-sesongen.

Headet i stolpen

Den generelle tonen blant spillerne var også at ett poeng var helt ålreit, selv om Verdal hadde de aller største mulighetene til å få målet som trolig ville gitt tre poeng.

I første omgang gjennom Sigurd Røstad Olsens heading på et innlegg fra høyresiden, som dessverre Steinkjer-keeperen fikk fingrene på slik at ballen gikk i stolpen istedet for i mål.

– Det ble litt for mye i keeperhøyde. Det eneste jeg tenkte var å få ballen tilbake mot den siden innlegget kom fra, men jeg burde headet den mer ned mot bakken, konstaterer Olsen etter kampen.

Alene med keeper

Enda større var muligheten Verdals polske nykomling i angrepet, Adrian Krysian fikk med ti minutter igjen å spille. Helt alene med keeper etter et gjennomspill skulle han bare løfte ballen over sisteskansen og i mål, men chippen ble altfor høy og gikk over mål.

– Førstetouchen ble litt for dårlig, slik at jeg ikke fikk ballen foran meg helt slik jeg skulle. Det var grunnen til at avslutningen ikke ble god nok, forklarer angriperen etter kampen.

– Du setter den mot Kristiansund, innskyter landsmann og keeper Maciej Raniowski. Før 2. rundekampen i cupen skal Verdal også møte Moldes andrelag i serien.

– Neste scoring kommer allerede da, sier Adrian Krysian.

Skulle heller fordelt målene

Mot Orkla i forrige kamp viste polakken at han kan, med tre mål.

– Det var moro, men jeg scorer heller ett i mål i tre ulike kamper enn tre i samme kamp. Det er poengene som teller, sier Krysian.

Sigurd Røstad Olsen står for øvrig uten scoringer til nå i år, og er også giret på å få satt den snart.

– Det er absolutt på tide å åpne målkontoen. Hadde jeg satt den i dag hadde vi nok vunnet, men ingen av lagene kan være så misfornøyd med poengdeling, oppsummerer han.

Skryter av medspillerne

Adrian Krysian har erfaring fra andre nivå i Polen, men synes det er høyt nivå på spillerne i Verdal. Kanskje ikke minst angrepskollega og kaptein Hans Kristian Nordvoll.

– Han er god teknisk, men ikke minst er han utrolig klok som spiller. Han har hele tiden oversikten over hvor lagkameratene er, og gjør få feil, skryter Krysian.

Han ble godt kjent med keeper Raniowski i løpet av den halve sesongen de spilte sammen i Odra Opole i fjor. En skade gjorde at treneren der anbefalte ham å bytte klubb for å få mer spilletid enn han ville gjort i den polske klubben. Dermed tok han kontakt med Verdal, hvor han kunne gjenforenes med Raniowski. De to holder en del sammen utenfor banen også, og Krysian tror det gjør begge godt å ha en landsmann i troppen.

Utelukker ikke flere sesonger her

Krysian sier han stortrives i Verdal, og i sommer håper han å få kjæresten hit også.

– Det betyr at du kan bli her lenger enn årets sesong?

– Ja, det er ikke utenkelig. Jeg har det veldig fint her, og vil gjerne bidra til at Verdal kan gjøre det så bra som mulig.