Det er helt greit at vi bare kan bruke Udo. Han skjønner at det også er enklest for oss nordboere. For det er ikke tvil om at den atletiske unggutten kommer fra en helt annen kultur og klima enn det norske.

Nigeria har over 180 millioner innbyggere, og da skjønner du sikkert at overgangen til Levanger med sine knappe 20 000 blir stor både befolkningsmessig og klimamessig.

Derfor er det kanskje ikke så rart at den godeste Udo har det godt og varmt i sokkelleiligheten han disponerer på Bruborg.

Folksomt

Vi spør han hvor mange som bor i byen har kommer fra, der for øvrig hans fire søsken og mor og far fortsatt bor.

–Jeg er ikke helt sikkert, men jeg kan love deg en ting at i Nigeria bor det mye folk, veldig mye.

Udo ble oppdaget som ung gutt, og ble etter hvert hentet av en toppklubb. Dit kom han som 18-åring, og fikk med seg en sesong. Da kom nemlig den norsk-nigerianske agenten Aneke på besøk, og han hadde med seg en representant fra Viking, som skulle se om det fantes noen talenter som kunne være aktuell.

Som vi skjønner så gjorde Udo sine saker så bra, at han fikk tilbud å bli med til Norge. Udo hadde aldri vært i utlandet før, og visste ingenting om landet langt der oppe mot nord, og i hvert fall ikke at de spilte fotball der.

Messi favoritt

– I Nigeria følger vi på spansk og engelsk fotball. Barcelona er favorittlaget mitt, og Messi er den beste, sier han og gliser.

Udo kom til Stavanger i januar i fjor, og det var noe annet enn han var vant til fra før.

–Huff ja, det var kaldt, sier han og hutrer, og forteller at han aldri hadde sett snø før i sitt liv.

På sommeren i fjor var han også uheldig og ble skadet. Han fikk et brudd i fotbladet og måtte opereres. Dermed røk hele høstsesongen.

Når så Viking hentet inn en ny spiss på lån fra Crystal Palace før seriestart, så ble Udo, sammen med sin agent og Viking, enig om at et utlån kunne være bra for en periode.

–Powell kjenner agenten min, så det var visst de som begynte å snakke sammen. Jeg sa ok, og dermed er jeg i Levanger.

I første omgang er avtalen at han skal være her ut vårsesongen, men hva som skjer etter på vet han ikke.

–Jeg trenger å spille kamper. Det er det som bidrar til at jeg utvikler meg, ikke det at jeg får spille 10 minutter nå og da. Derfor er jeg glad for å være her nå, men målet er å komme tilbake til Eliteserien og videre til en større liga – hvis gud vil, sier han og korser seg over brystet.

I Nigeria er det tusenvis at fotballspillere som søker lykken i Europa. Mange av disse sender penger hjem for å støtte familien økonomisk. Det gjør Udo også i dag, selv om lønnen på langt nær er det som hans landsmenn i England tjener – enda i hvert fall.

De fleste fotballinteresserte husker sikkert John Obi Mikel, som etter en vellykket karriere i Chelsea nå spiller for de store pengene i Kina.

–Han tjener virkelig «money», sier Udo og blir drømmende i blikket.

Hva synes så den kraftfulle spissen om sitt nye midlertidige hjemsted?

–Det er så stille her. De gangene jeg er ute og går en tur, eller er på butikken, så er det nesten ikke folk å se. Hvor er alle hen?

Han kan fortelle at han lager all maten sin selv. Han har nemlig en mor som er kokk, og han har lært av henne gjennom oppveksten. Favoritten er kylling og oksekjøtt med ris eller nudler.

20-åringen skryter av klubben og lagkameratene. Han har blitt tatt godt imot, men det kan gå litt fort i svingene på treningsfeltet.

Dårlig på norsk

–I Viking går alt på engelsk fordi treneren er engelsk, men her blir øvelsene forklart på norsk. Derfor er det ikke bestandig at jeg skjønner med en gang hvordan vi skal gjennomføre dem, så jeg trenger litt tid, men jeg håper de ikke tror at jeg er treg i hodet, sier han og ler.

Han er klar over at Powell ikke er helt fornøyd med at han har fått fire gule kort så langt, men alle har skjedd på bortebane.

–Motspillerne tåler da så lite, og så syter og klager de til dommeren. Og når fansen til bortelaget også roper på kort, så får jeg det. Det må da være lov å knuffe litt.

Nå venter Ranheim, og han har skjønt at kampen har litt prestisje, og selvsagt skal han bidra slik at hans nye klubb slår rivalen fra Trondheim. Flere mål vil hjelpe både LFK og ikke minst Udo videre i karrieren.

–Alle var veldig gode mot Arendal. Det skal vi fortsette med, lover kraftpluggen fra Nigeria.