Vegard hadde tredje beste etappetid på den 1800-meter lange etappen gjennom Frognerparken og var en viktig bidragsyter til at det ble en knallsterk tredjeplass på Ogndal idrettslag i juniorklassen. Mathis Røiseng Aksnes er en annen som skal ha sin del av æren for at det ble medalje og pallplassering i massemønstringen som hadde over 3000 lag og nesten 50 000 startende.

Det forteller det meste om interessen for å delta i den populære stafetten som har 15 etapper. Normann Ryan er primus motor for friidretten i Ogndal. Den mangeårige ildsjelen er full av lovord om de to verdalingene som har vært med og løftet det unge mannskapet som ble nummer fire i Holmenkollstafetten i fjor. Målsetningen i år var å gjøre det minst like bra som i fjor.

Medalje var målet

–Både jeg, Mathis og flere av lagkameratene hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å komme på pallen da vi startet oppkjøringen til stafetten. De aller fleste som var med i fjor var også tilgjengelige i år. Derfor var vi sterke i troen på at det skulle være mulig å ta steget opp på pallen. Det lyktes vi heldigvis med, sa Bruem Reistad da tredjeplassen var et faktum.

Han satser på skiskyting og løper mye i håp om at det skal gi han bedre kapasitet. Utholdenhetsbiten vil bli viktigere enn noen gang når han nå tar steget opp i seniorklassen. Vegard føler at han hadde gjort bedre nytte for seg på en lengre etappe. Men ettersom det stort sett er bare korte etapper i Holmenkollstafetten, må han ta til takke med den type etapper.

Tar steget opp i senior

–Jeg har planer om å stille i en del løp som passer inn i treningen jeg skal legge ned inn mot sesongstarten. St.Olavsloppet skal jeg naturligvis være med på. Først og fremst fordi det er artig og det er et arrangement som gir god trening for en skiskytter. På juniorlaget til Ogndal er det flere som har langrenn og skiskyting som primæridrett. Miljøet blir ikke noe dårligere av den grunn.

-Hvordan ser du for deg at skiskyttersatsingen kommer til å bli fremover? -Jeg har nettopp avsluttet juniorkarrieren og er mer motivert enn noen gang selv om det kommer til å bli tøft å hevde seg i seniorklassen. Jeg har bestemt meg for å ta den utfordringen det er å bryne seg på gutter som konkurrerer internasjonalt eller har ambisjoner om å gjøre det. Forrige sesong ble ikke så god som jeg håpet på. Men jeg gleder meg over at jeg tok steg i sporet, sa han som har ambisjoner om å gjøre det bra fremover.

740 19 000

redaksjon@innherred.no