Levanger kom seg til 3. runde gjennom å slå Mosjøen på bortebane sist onsdag. Jo Sondre Aas sørget for ro i rekkene tidlig da han headet ballen i mål i forlengelsen av et langt innkast. Ti minutter før pause doblet Andreas Lykke Strand ledelsen da han umarkert headet inn 2-0. Aniekpeno Udoh satte inn 3-0 tidlig i andre omgang etter en god jobb av Vegard Voll i forkant. Strand ble tomålsscorer midt i omgangen, mens Adria Mateo Lopez satte punktum rett før slutt med kveldens vakreste scoring på et langskudd.

Fredag kom oppsettet for 3. runde i NM, som spilles allerede førstkommende onsdag. Levanger skal møte RBK, slik de også gjorde i 2004, 2009, 2013 og 2015. Særlig 2013-møtet var en skikkelig folkefest, med godt over 4.000 tilskuere rundt kunstgresset på Moan - i helt fabelaktig førsommervær med tropevarme.

Ikke hva han ønsket

Sportslig sett var Rosenborg akkurat det LFK-trener Magnus Powell ikke ville ha allerede i en tredje runde.

– Normalt sett er vi sjanseløse. Men cup er cup, som de sier, og guttene får bare gå ut på banen og kose seg. Så får vi i tillegg håpe at det kommer mye publikum. Det er vel egentlig det den kampen kommer til å handle mest om. Å skape en opplevese for spillerne og de som kommer for å se på, som gir penger i kassa til klubben, sier Powell.

For et hvert av de andre 30 lagene som er igjen i cupen ville treneren ha foretrukket på dette stadiet av turneringen. Tidligere i vår gikk han ut og lovet at Levanger skulle gjøre hva de kunne for å komme så langt som mulig, gjerne helt til cupfinalen. Nå ser det svært vanskelig ut, takket være fotballforbundets valg om å la RBK slippe å dra på langtur enda en gang etter turen til Tynset i midtuka.

– Klart, når du møter regjerende cup- og seriemester de to siste årene blir det ganske dødfødt å snakke om realistiske sjanser til avansement. Men vi får ta det som det kommer, sier Powell.

Formoppsving

Søndag spilles dessuten en langt viktigere kamp, i OBOS-ligaen mot Elverum. Sju poeng og 7-1 på de tre siste kampene har ført Levanger helt opp i ryggen på kvalikplassene, og med seier i Østerdalen kan LFK antakelig vinke farvel til bunnstriden for godt i år.

Elverum er nyopprykket, men har i likhet med de andre nyopprykkerne kommet helt greit i gang med ti poeng til nå - ett mindre enn Levanger.

– Det blir en tøff match, slik alle kamper i OBOS-ligaen er. Dette er kokos-ligaen, hvor få kamper er særlig enklere eller vanskeligere enn andre, konstaterer LFK-treneren.

Elverum blir det tredje av de fire nyopprykede lagene Levanger møter i vår. De to første kampene har endt godt for LFK, som spilte 0-0 i Florø og vant 3-0 i Arendal. Også Tromsdalen skal de møte på bortebane i vårsesongen, noe som betyr at LFK får samtlige fire hjemme på Moan i høst.

Bør passe godt

Powell har gjort seg kjent med Elverum, som han vurderer som enda mer direkte i spillestilen enn de to andre nyopprykkerne de har møtt.

– Elverum har en del høyreiste spillere, og det går veldig fort i lengderetningen. De spiller en god del langt rett opp på topp. Ut fra de erfaringene vi har gjort oss til nå i sesongen så skal det stå godt til oss. Vi har klart oss aller best mot lag som spiller 4-3-3, 4-5-1 og den slags.

Om man ser litt på serieoppsettet, later det til at Levanger etter en tøff åpning nå går en litt lettere tid i møte. Den overbevisende seieren mot bunnlaget Fredrikstad sist skal nå følges opp mot Elverum, og så følger Åsane og Kongsvinger i de to neste.

– Alle kamper er tøffe i denne ligaen, og vi har igjen Start og Bodø/Glimt før ferien også, minner Magnus Powell om.

Behagelig tur

Turen til Elverum består i fly tur/retur Gardermoen, og en ikke altfor lang bussreise mellom flyplassen og Elverum. Langt mildere enn bussturene tidligere i år både til vest og hjem fra sør.

– Om vi er ferdige med de lange bussturene for i år kommer an på Hroar Stjernen, smiler Magnus Powell, og kommer på at cupkampen mot Rosenborg i den forbindelse kan ha sin nytte.

– Hvis folket møter opp i stort antall på Moan på onsdag, så slipper vi kanskje en busstur eller to i høst!