Det var nesten så jeg fikk lyst til å ønske spillerne og støtteapparat god juleferie før jeg gikk hjem søndag kveld. På pressetribunen tok «Moan-vinden» godt i andre omgang, men da jeg møtte banemester Mosling i sin sedvanlige shorts og husket at det var den andre dagen i juli, så var det faktisk vårsesongen vi hadde gjort unna i OBOS-ligaen.

Den gang jeg var i tidlig skolealder, så var det vanlig at vi fikk med oss en vurdering hjem – ikke bare når skoleåret var slutt, men også før vi skulle hjem å glede oss til julefeiring. Den var stort sett positiv, men enkelte ganger så kunne det var en setning som ikke mor ikke var spesielt stolt over.

Og etter at første semester 2017 er unnagjort, så synes jeg alle LFK-spillerne skal få med seg godord hjem i karakterboka, enten turen går til Halmstad, Barcelona, Rennebu, eller bare til Levangernesset.

Fotball er et slikt fascinerende spill at her kan alle få lov til å ha en mening – selv om man ikke har spilt selv i mange år, eller har trenerkurs gradering.

Jeg sa det før LFK tok turen til Tromsø, at den kampen ville sannsynligvis bli verre og vinne enn kampen mot Bodø/Glimt. Og det er godt at tipset slår til en gang blant.

Og det er ikke så lett i tippe utfall i «Kokos-ligaen», når Tromsdalen denne helga tapte mot FFK, mens lille Florø slo Ranheim i Trondheim.

Derfor var jeg ikke spesielt overrasket over at LFK tok et poeng fra serielederen på Moan. Glimt er ikke som Glimt en gang var. Vi må faktisk tilbake til den gangen Per Verner var i Bodø for cirka 10 år siden, at de helgule var noe å regne med i toppen av norsk fotball. De holder et bra nivå fortsatt, men jeg tror dagens Glimt-utgave ville slitt hardt i Eliteserien.

Men uansett; Laget topper tabellen suverent, og jeg blir overrasket om ikke Glimt rykker opp. Vi så til tider at laget er solid, og jeg lot meg imponere av Moberg, Saltnes og Opseth i andre halvdel av første omgang. Etter at Glimt hadde spilt klikk-klakk i LFK forsvaret og utlignet ledelsen rett før pause, så fryktet jeg et stormløp mot Faye Lund i andre omgang. Men det skjedde ikke.

Det tror jeg sier mye om LFK. Det er moral i laget, og for å si det litt flåsete; Gutta har «baller». Mange lag ville sikkert latt seg bli knekt av at serielederen dominerte og scoret mål rett før milen, men ikke laget fra Trehusbyen.

Selv om det ikke ble en sjansebonanza i andre omgang, så var det LFK som spilte seg til de største farlighetene, og det hadde nesten vært fortjent hvis Mateo hadde truffet et par centimeter lavere på skuddet som gikk i tverrliggeren.

På slutten var faktisk Glimt-trener Aasmund Bjørkan meste opptatt av å redde med seg det ene poenget, og han lot det gå utover dommeren da LFK på slutten fikk et par frispark på farlig skuddhold.

Dette sier meg en ting. LFK har satt seg i respekt. Det samme skjedde da Start var her for 14 dager siden. Laget fra Kristiansand var like fornøyd med å få med seg ett poeng motsatt vei som Bjørkan & Co fikk sist søndag.

Mange kan roses på en slik dag. Det var solid over hele linja, men det var morsomt å se innstillinga til Per Verner gjennom 90. minutter. Han skulle ikke tape mot gamle lagkamerater – selv om det ikke er mange igjen av dem. Veteranen har vært plaget med mye skader i år, og har selvsagt ikke så mye matchtrening på dette nivået.

Per Verner Rønning holdt, sammen med Espen Berg og Bent Sørmo, Glimt-spillerne godt unna farligheter i andre omgang.

La gå at pasningsfoten ikke var like innstilt bestandig, men det var godt å se at «langfoten» var intakt og blokkerte skudd som i glansdagene.Nå blir det en spennende høst på flere måter. Ryktene sier at Julian Faye Lund kan forsvinne tilbake til Rosenborg hvis laget kvalifiserer seg til Europaligaen. Det er synd. Mest fordi jeg tror Julian har hatt mer godt av fast spill for LFK resten av sesongen, enn å reise Europa rundt som tredje keeper.

I tillegg tror jeg det skjer et par endringer i stallen. Skal jeg tippe så tror jeg både Udo og moldenseren Husby forsvinner. Udo fordi han stort sett har gjort seg mest bemerket på gult kort-statistikken, mens Husby ikke har grepet sjansen i løpet av våren.

En annen sak som kan påvirke høstsesongen er hva som skjer med Magnus Powell. Ryktene sier at det er fortsatt dialog mellom klubb og trener, men jeg tror ikke LFK får et eventuelt ja fra Powell før lenge etter at løvet har falt fra trærne.

Det er nok mange klubbledere som har fått med seg svensken sin gode jobb i Levanger. Og fortsetter det på samme måte i høst, så tror jeg vår svenske venn kan ha flere alternativer på hånden ved sesongslutt.

Men det kommer vi sikkert tilbake til. Inntil da; En riktig godt fotballferie til dere alle sammen!