– Du må sørge for litt bedre vær til jeg kommer. Det er vel ikke så mye bedre i Trøndelag enn lenger nord har jeg hørt. Joachim har ikke bare vært fornøyd med all regnet og vinden i Bodø.

Kjetil Osvold humrer på telefonen. Nå bor den tidligere landslagsspilleren på Høybråten mellom Lillestrøm og Oslo sentrum.

Osvold er kanskje mest kjent for å ha scoret kampens eneste mål da Norge spilte mot Argentina på Ullevål før VM i Mexico i 1986. Sunnmøringen slo også tunnel på selveste Diego Maradona rett før scoringen, og det er det nok ikke mange som kan skryte av akkurat det.

Kjetil Osvold i sine glansdager, og den gang var det hockeysveis som gjaldt. Foto: NTB scanpix

Maradona og Argentina ble verdensmester et par måneder senere, og den lille argentiner er av mange sett på som verdens beste fotballspiller gjennom tidende.

Etter et delvis mislykket englandsopphold på slutten av 1980-tallet, så avsluttet 56-åringen karrieren i Lillestrøm og Skeid. Han bosatte seg i Lillestrøm-området og i 1994 kom sønnen Joachim til verden.

Kjetil har fulgt sønnens karriere tett, i og med at han selv har jobbet som fotballagent i mange år. Nå er han selvstendig næringsdrivende hvor talentspeiding er ett av områdene han jobber med.

Derfor er det ikke unaturlig at det er far sjøl som er sønnen sin rådgiver når gode karrierevalg skal tas.

Nå er det altså bestemt at Levanger og LFK blir Joachim Osvold sitt neste stoppested, og mye av grunnen til det er en svensk trenere kan Osvold fortelle:

- Ja, både jeg og Joachim kjenner godt til Magnus Powell fra Lillestrøm. Det var Magnus som hentet Joachim tilbake og inn i juniorlaget til LSK. Da Magnus fikk ansvaret for andrelaget til Kanarifuglene, så fikk Joachim masse spilletid der også.

Osvold kan fortelle at sønnen er en helt annen spilletype enn det han selv var.

- Å ja, han er helt forskjellig. For det første er han 10 centimeter lengre og mye hurtigere enn jeg var. Joachim er en typisk bakromsspiss, og han liker å spille i et 4-4-2-system.

Både Lillestrøm og Magnus Powell sverger til systemet med to spisser, og mange kaller det nettopp for svenskesystemet, for både Erik Hamrén og Janne Jønsson foretrekker også det samme systemet.

Dermed takket Joachim Osvold nei til tilbudet fra Bodø/Glimt, og skal nå prøve å bli Robert Stene sin makker på topp i LFK sin jakt på kvalifiseringsplass utover høsten.

Joachim Osvold flytter fra Bodø til Levanger i løpet av juli. Foto: NTB scanpix

Og dette er altså en grunn til at Kjetil Osvold vil følge ekstra godt med på laget fra trehusbyen i siste halvdel av sesongen. En annen god grunn til å ta turen til Innherred, er at han i sin tid var lagkamerat med Joar Vaadal i Lillestrøm. Sparbyggen var en fryktet spiss hos de gulkledde, og mange mener at trappet ned altfor tidlig.

Når vi spør far og rådgiver Osvold om hvilke betingelser sønnen har fått for å flytte til Levanger så er han hemmelighetsfull:

- Du vet vi snakker ikke om slike ting til media. Men han får så han klarer seg. Det er ikke pengene som er det viktigste nå. Men kanskje du kan ringe til Vaadal å høre om han kan få seg ekstra jobb som gårdskar, sier opphavet og skratter godt.

I utgangspunktet har Joachim Osvold kontrakt med Bodø/Glimt til første august. Så gjenstår det å se om partene blir enig, slik at angrepsspilleren kan bli med på flyet til Bergen når LFK innleder høstsesongen mot Åsane neste søndag.