Det var ikke bare selve Bygda-dagen i Bjørvika det var folksomt. Runden på Ytterøy lørdag er slik vi kjenner til den best besøkte kvalifiseringsrunden så langt i historien.

Hele 81 ivrige kastere deltok – helt fra barn i førskolealder til snart 90 år gamle Hans Berg.

Og at hesteskokasting er en utmerket aktivitet der alle kan konkurrere mot alle uavhengig av alder og kjønn.

Det viste seierspallen med all mulig tydelighet.

Datter Aase Eggesbø og mor Liv Skjerve hadde orden i papirene selv om det var mange deltakere. Foto: Erlend Aune

Uten å fornærme noen, så kan vi vel si at de to som la beslag på første og andreplassen ikke er kvalifisert for juniorklassen lenger.

Dobbeltseier

Likevel: Torgunn Kålen fikk 38 poeng og vant dermed foran venninnen Anna Stene med 36 poeng. Dermed gjorde hesteskoklubben på Mule storeslem.

Det var derfor to fornøyde kvinner vi møtte på låvebrua etter at finaleplassen var i boks for dem begge.

–Ja, nå går turen til Rampa. Der skal vi feire med en matbit før vi setter kursen mot fastlandet igjen, kunne vinneren Torgunn informere oss om.

De kan fortelle om en aktiv klubb på Mule, ble stiftet i år 2000. De har en fin bane på området ved der Mule skole lå tidligere.

- Vi møtes hver torsdag. Det varierer litt fra gang til gang hvor mange vi er, men i dag var vi faktisk hele åtte stykker som tok turen hit, sier Anna.

Nå blir det en hektisk august for begge to. For i tillegg at de skal kaste finale i Sjøparken lørdag femte august, så skal også mulegjengen ha klubbmesterskap senere den samme måneden.

Siste sjanse

Torgunn har vært med på alle kvalifiseringsrundene så langt. Nå passet det veldig bra at finalebilletten ble sikret på Ytterøy.

–Ja, jeg skal reise bort noen dager akkurat i den perioden siste kvalifiseringsrunde er i Markabygda, så derfor var det greit at det gikk så bra her i dag, sier en fornøyd vinner.

Men det var dette med alder og at hestesko passer for alle.

Fotball og hestesko

LFK sitt gutter 16-lag hadde lagt siste oppladning til Ytterøy før kursen settes mot turnering i Danmark. Og hva passet bedre enn å finne ut om man var like godt til å håndtere hesteskoen som fotballen.

To av guttene kan skryte av å beherske begge deler bedre enn lagkameratene.

Isak Lie Konradsen ble nummer fire med 32 poeng, mens lagkompis Peder Tvete fikk to mer og endte på tredjeplass og er dermed klar for finale under Levangermartnan.

Peder Tvete forsvarte LFK sin ære best. Tredjeplass ble resultatet, og dermed ble finaleplass fasiten for 16-åringen.

Det skulle i grunnen passe bra. Skawcup avsluttes 27. juli, og da burde unge Tvete ha god tid til å perfeksjonere kasteteknikken før Innherredmesteren skal kåres i Sjøparken.

Markabygda 25. juli

Vi minner om at siste kvalifiseringsrunde går av stabelen i Markabygda tirsdag 25. juli klokka 18.