Sjokket var stort for styre og ledelse i Levanger Håndballklubb da NTE takket nei til videre samarbeid.

Energi- og telekommunikasjonsselskapet med hovedkontor i Steinkjer, vil nå flytte fokuset over på breddeidretten, og mener den vil gi mer tilbake til selskapet enn LHK vil gjøre fremover.

–Du kan godt si det den måten. Vi har vurdert det slik at vi ikke fornyer avtalen med Levanger Håndballklubb i denne omgang. Nå velger vi heller å bruke hoveddelen av vår sponsorpott på barne- og ungdomsidretten innenfor vårt markedsområde.

Det sier Dagfinn Brendmo. Han er sponsoransvarlig i Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE).

Nå er det altså kroken på døra for videre samarbeid med håndballjentene fra Levanger.

Betydelig aktør

Det var på et møte i juni at LHK fikk den brutale beskjeden. NTE har vært en svært viktig bidragsyter for klubben gjennom mange år, selv om bidraget har blitt redusert de senere år.

Etter det Innherred kjenner til så bidro NTE med hele 600 000 kroner per sesong da LHK spilte i eliteserien. Nå skal beløpet være betydelig mindre, men like fullt er NTE blant de største sponsorene til håndballklubben fortsatt.

Det er også antydet at NTE mener at Levanger som by har fått mer enn nok midler med toppidrett innen både fotball, håndball og orientering blant annet?

–Mye har blitt kanalisert til Levanger. Det er det ikke tvil om, men det har også vært naturlig all den tid at det har vært der dem har vært best på idrett. Derfor vil vi nå fremover ta større geografiske hensyn når pengene skal fordeles, sier Brendmo.

Sponsorsjefen kan fortelle at energi- og telekommunikasjonsselskapet nå har cirka fem millioner kroner til fordeling årlig innen idrett og kultur.

Fortviler

Einar Rønningen er styremedlem i LHK, og har i tillegg ansvaret for markedsarbeidet.

Han fortviler over den brutale beskjeden de fikk for en knapp måned siden.

–Ja, det var ikke noen hyggelig melding å få. I et allerede stramt budsjett, så er det helt klart at dette vil få konsekvenser for kommende sesong, sier han.

Rønningen vil ikke gå nærmere inn i detaljene, men sier at de leter med «lys og lykte» etter områder hvor det kan spares penger.

Han forteller at LHK har et sponsorbudsjett på drøye to millioner kroner, og at tommelen ned fra NTE vil gjøre at det blir enda vanskeligere å nå det budsjetterte målet.

Blir det mer jubel for LHK kommende sesong selv om NTE velger å takke for seg. Her fra hjemmemøtet med Flint Tønsberg i Trønderhallen i april. Foto: Tor J. Friberg

–Vi stusser egentlig over at vi får nei. LHK er den eneste klubben på kvinnesiden nord for Trondheim som spiller på så høyt nivå. Derfor er vi også det eneste topphåndballtilbudet i fylket. Vi mener at vi trenger toppidrett for å avle bredde, men det argumentene ville ikke NTE høre på, sier en oppgitt og frustrert markedsansvarlig.

Han stiller seg også undrende til at dette skal gå utover kvinneidretten, men håper ikke avslaget har noe med «gubbeveldet» i NTE å gjøre.

Får konsekvenser

Rønningen får støtte av sin styreleder Bjørn Sivert Woll. Når vi får tak i sjefen i LHK, så driver han og pakker feriekofferten klar. Men selv med fridager for døra så innrømmer Woll at situasjonen bekymrer.

–Det er klart det var ikke noe hyggelig. NTE har vært en viktig samarbeidspartner i over 10 år, og at de nå takker for seg er alvorlig for oss.

Bjørn Sivert Woll gratulerer Janne H. Eklo med opprykket i 2016. Nå er Janne forsvunnet til Follo, og Woll lurer på om de nå har penger til å hente en erstatter. Foto: Tor J. Friberg.

Woll forteller at klubben gjerne skulle hatt i hvert fall en ny kvalitetsspiller inn i troppen, men at NTE sitt avslag på mange måter kan skrinlegge den jakten. Hva det vil ha og si for fremtidige ambisjoner for klubben generelt mener han det er vanskelig å spå noe om i dag.

–Men vi jobber ufortrødent videre. Sjuende august har vi første styremøte etter ferien, men med seriestart allerede i september så er det helt klart at det blir hektisk for oss, sier styrelederen.

Vil ikke svare

Levanger Fotballklubb sliter også med økonomien, og er i rød sone i Fotballforbundet sine bøker.

Nylig fikk også førstedivisjons klubben innvilget et likviditetslån fra Levanger kommune på 500000 kroner, så det viser bare at den økonomiske hverdagen på Moan heller ikke er som ønskelig.

Derfor er det naturlig å spørre sponsorsjefen i NTE om LFK også lever «farlig» når nåværende avtale utløper ved årsskiftet.

–Det kan jeg ikke svare på nå. Vi gjør grundige vurderinger hver gang avtaler går ut, så hva som skjer videre med LFK-avtalen blir nok ikke bestemt før opp mot jul, sier sponsorsjefen i NTE.