- Forrige kamp var rett og slett veldig dårlig. Vi hadde gjort dårlige forberedelser, så det mentale og taktiske fungerte ikke på noen måte. Lavt balltempo og dårlig spill gjør at vi ikke tok med oss noe som helst positivt etter kampen mot Kolstad, men dette skal snu, forteller hovedtrener Nils Petter Austad til Innherred.no

Nils Petter Austad og assistentrener Bjørn Åge Henriksen er enige om at den samme skrellen ikke skal gjenta seg. Det er langt i fra hverdagskost for Verdal å slippe inn tre mål på hjemmebane.

Fredag kveld spiller Verdal på bortebane mot Tillerbyen. Vertene fra Trondheim er et lag som er fryktet for sine raske og teknisk gode spillere. Før kampen som spilles fredag ligger Verdal på en god 5.-plass med 23 poeng. Tillerbyen ligger to poeng bak Verdal, på en 7.-plass.

- Det er positivit for oss at Asgeir Volden Snekvik er utilgjengelig til kampen fredag, men likevel har de en rutinert og god spiller i Prince Kala som vi må passe oss for. Nøkkelen er å holde forsvarsfireren vår i balanse og som vanlig må vi jobbe godt i begge ender av banen, mener Henriksen.

Verdal stiller nok en gang med et nytt lag grunnet karantene på både Erik Olsen og toppscoreren Hans Kristian Nordvoll. De har pådratt seg henholdsvis 3 og 5 gule kort.

- Det er slettes ikke positivt at vi må skifte mannskap så ofte som det vi må. For at spillet vårt skal sitte skikkelig er det viktig at relasjonene mellom spillerne er gode. Likevel må jeg si at de som har fått sjansen i det siste har gjort en god figur, sier Austad.

Bortekampen i Trondheim blir den siste kampen i Verdal-trøya for den unge spilleren Even Følstad Pedersen. Han flytter ut av Verdal til fordel for folkehøgskole.

- Even er en god spiller med høy fart. Vi mister definitivt en fin type som det har vært bra å ha med i gruppa. Han har dessverre vært litt skadeplaget og har dermed vært litt inn og ut av laget. Det er klart at det ikke er noe positivt at Even forlater Verdal, forklarer Henriksen.

Pedersen føyes inn i rekken av flere spillere som har forlatt Verdals A-lag den siste tiden. Trenerne er klare på at dette ikke er ideelt, men at det på tross av alt kommer noe godt ut av det.

- Vi kommer nok kanskje til å gi flere muligheter for juniorene i klubben for å hospitere opp på seniorlaget. Vi tror at spillerstallen vår er så stor og bred at det likevel vil gå bra, mener Henriksen.

Det er lite tvil om at fredagens kamp mot Tillerbyen kan bli tøff og jevn. Norsk Tipping-ligaen er åpen, og et tap kan føre til at Verdal mange plasser på tabellen, mens en seier i beste fall kan føre Verdal opp på en 2.-plass.

- Vi må ingenting, vi må ikke vinne. Forrige kamp ga oss det pusterommet vi trengte. Vinner vi fire av de kampene som gjenstår i sesongen er vi sikret videre spill i divisjonen, forteller Austad.

Nå gjenstår det bare å se hvilket lag som vil det aller mest når lagene møtes til dyst på Tobb Arena Sør, fredag klokken 19.30.

- Vi har stor tro på vår kampplan. Nå gjelder det bare om å få marginene vår vei. Laget som klarer å knipe marginene til sin fordel er det laget som fortjener seieren, sier Austad optimistisk.