- Jeg er på Trones fra klokka ni til cirka klokka fem hver dag. I tillegg drar jeg innom Verdal enkelte dager på vei hjem for å trene styrke.

Vi sperrer øynene opp. Fredrik Feragen Fossum sitter på andre siden av bordet og forteller om hverdagen som enslig golfproff i fylket.

Vi har hørt om golfstjernen Susann «Tutta» Pettersens store treningsdoser, men hun er tross alt i golfens elitedivisjon i USA. At en «fattig» ung kar fra Nesset legger ned tilsvarende treningsdoser for å oppfylle samme drøm som «Tutta » var vi ikke klar over.

Men la oss spole litt tilbake. De som er litt golfinteressert lokalt har nok fått med seg navnet til 24-åringen som representerer Stiklestad Golfklubb. Han gjorde det godt i unge år, og når videregående var unnagjort, så satte Fredrik kursen for USA og collegeutdanning – og mye mer golf.

Der ble han en del av universitetslaget, samtidig som han i løpet av de tre og et halvt årene «over there» fikk med seg en bachelorgrad i business og administration.

Golf for alle pengene

Fredrik har imidlertid bestemt seg for å legge forretningslivet på hylla en liten stund. Oppholdet i USA gjorde han fast bestemt på at han ville forsøke å se hvor langt han kunne nå i den verdensomspennende idretten med skyhøyt nivå.

I fjor sommer tok han steget over i de profesjonelles rekker. Etter at søknad var sendt inn og godkjent av den profesjonelle golforganisasjonen i Norge, var det bare å hive seg ut i det ensomme livet blant alle de andre sultne unge spillerne.

Og vi skal love at det er mange om beinet som vil bli den nye Tiger Woods, om ikke akkurat slik den abdiserte golfstjernen har opptrådt utenfor golfbanen de seneste årene.

Tiger Woods var stjerne på PGA-touren i USA, som er det absolutt største å være en del av for en golfspiller. Du lever stjernelivet og tjener millioner av kroner. Ja, de som topper rankinglistene har sågar eget privatfly, slik som svenskenes beste spiller, Henrik Stenson.

Fredrik har bokstavelig talt startet på bunnen. Men allerede i år har han vist at han har materiale til kanskje en dag å nå helt til topps.

I juni vant han en turnering i Göteborg hvor det var hele 145 deltakere. Førstepremien var på 14.000 kroner, men det er ikke mye når alle kostnader skal dekkes fra egen lomme.

Tre matchballer

Det som var viktig var at gjennom denne seieren er han sikret startplass resten av sesongen på nivået over. Klarer han å få til to topp 20-plasseringen i de tre gjenværende turneringene, så er han garantert plass på dette nivået neste år også.

- Det kanskje aller viktigste var at jeg beviste for meg selv at jeg kan vinne. Det er mange som spiller golf hele karrieren uten å vinne noe som helst. Derfor ga det meg ytterligere tru på at dette skal jeg få til, sier han med målbevisst blikk.

Europatouren er det store målet han har satt seg. Der spiller de ypperste av golfspillerne i Europa, og er du blant de 125 som får være med der i noen år, så kan Fredrik trygt vinke adjø til gutterommet på Nesset og se seg om etter romsligere boforhold på egen hånd, og da uten måtte ringe banken først i tillegg.

Gode hjelpere

Det er for dette han legger ned daglige treningsdoser som får en vanlig mann til å sperre øynene opp.

- Jeg har gode medspillere i min trener Petter Hagstrøm. Arild Vassenden er en dyktig mentor i arbeidet med å strukturere tankene. Golf er mye mentalt. Dagens golfspillere er også veldig godt trent. Det har jeg tatt tak i nå, og er glad for at Jarle Nesbø ved Helsegym 1 i Verdal hjelper meg med dette.

Og fordi som lurer på om unge Fossum har kraft i slagene, så kan han fortelle at han slår driveren cirka 270 meter fra utsalgsstedet. Du kan jo ta en tur på Trones å prøve selv.

- Jeg slår mer en langt nok. Det vet jeg. Jeg må imidlertid bli bedre på nærspillet. Der har jeg litt å hente, men jeg ser at det er ikke mye som skal til når jeg spiller i lag med bedre rankede spillere, er erkjennelsen fra golfproffen.

Det er fortsatt en lang vei å gå, men har du drømmen og jobber hardt nok, så kan du plutselig være der – for den som intet våger...