Det var totalt fire kamper som hadde avspark mandag kveld.

I 5. divisjon tok Aasguten i mot bunnkollega Overhalla hjemme i Åsen.

Havnet på rumpa. Nessegutten i røde drakter fikk det tøft mot gjestene fra Fram/Skatval. Foto: Erlend Aune

Måtte vinne

Og det var et Aasguten-lag i desperat poengnød. Etter å ha samlet kun skarve tre poeng i vårsesongen, må det helt andre takter til i høst hvis man i det hele tatt skal ha et lite håp om å berge plassen.

I første kamp for høsten mot Fram var det imidlertid mye positiv å spore, selv om det ble tap 2-1 mot skatvalingene.

Derfor var det et optimistisk lag som tok i mot Overhalla til høstsesongens andre kamp.

Og laget leverte absolutt. Aasguten vant til slutt hele 5-1, etter å ha ledet 3-1 ved pause.

Frode Reinås i blått scoret to mål i første omgang. «Straffen» for det ble å spille venstre back i andre omgang. Foto: Erlend Aune

Målscorere var Frode Reinås(2), Erlend Sagvold Kluken, Magnus Skammelsrud Lund, og Mats Jørgen Nesjø satte inn det siste målet.

Nå har åsbyggen doblet poengfangsten og står nå med seks poeng. Det er langt igjen, men uansett - et håp er tent.

Nytt tap

Nessegutten hadde før denne runden 10 poeng mer enn Aasguten, og med 13 poeng lå de på 7. plass på tabellen av 10 lag.

Mandag kveld var Fram motstander på Nesseguttbanen.

Nesseguttlaget har hatt endel utskiftinger i løpet av sommeren, og trener Steinar Gjemble var derfor litt usikker på hvordan laget ville klare seg.

Nessegutten åpnet forøvrig andre halvdel med 1-3 tap for Vinne.

De samme sifene gjentok seg mot Fram.

Skatvalslaget ledet 1-2 ved pause, etter scoring av Frank Ivar Gårseth for hjemmelaget, men kunne altså ikke forhindre et 1-3-tap nok en gang.

Espen Winnberg jobbet og slet nesten som i gamle dager, men det holdt ikke mot Fram. Foto: Erlend Aune

Dermed fikk Fram-trener Bjørn Johan Nytrø tatt «skalpen» på sin gamle trener gjennom mange år, Steinar Gjemble, som fortsatt holder styr på de røde og blå fra Nesset.

LFK vant

LFK 2 slo Nardo 2 på Moan.

Sluttresultatet ble 1-0 etter scoring av Andreas Gundersen i det 70. minutt.

-Nardo kom med et godt lag og det var en god 4. divisjonskamp, i følge trener Frode Birkeland.

- Det var godt å se Andreas i gang igjen etter en litt tøff periode, var attesten fra bergenseren.

I tillegg viste Andreas Lykke Strand gode takter i følge rapportene, og kanskje får vi se verdalingen i startoppstillingen mot Arendal om 14. dager?

LFK 2 står dermed med 23 poeng etter 13 spilte kamper.

Sterkt av Vuku

Vuku slo til med en sterk seier borte mot Stjørdals-Blink 2.

Kampen ble avgjort allerede etter to minutter, da Robin Auran satte et straffespark sikkert i mål.

Vuku-trener, Paul Helge Sagøy, innrømmer at de var presset i andre omgang, men gjestene lå godt samlet, og helt bakerst ruvet en rutinert sisteskanse ved navn Ronny Dybvik.

Den gamle LFK-veteranen er hentet inn fordi lagets vanlige keeper, Pål Landfald, er ute med skade.

Ronny Dybvik er tilbake i manesjen igjen. Han bidro sterkt til at Vuku kunne ta med seg tre poeng hjem fra Stjørdal. Foto: LFK Media

- Ronny var solid. Blink slo mange innlegg, og det var bokstavelig talt som hånd i hanske for vår sisteskanse, sier en fornøyd Vuku-trener.

Dette var på mange måter en sekspoengs-kamp i og med at Vuku lå nest sist på tabellen -  bare to poeng foran Blink.

Nå ser tingene mye lysere ut for verdalingene. Nå har de samlet 12 poeng på 13 kamper.

- Dette skal vi klare, var Sagøy sin klare melding i bilen fra Stjørdal etter kampen.

Kvinnene

I kvinnenes sjuerfotball vant for øvrig Nessegutten 10-0 mot Verdal2 på mandag.

Verdals førstelag i kvinnenes 3. divisjon, vanlig 11er-fotball, spilte 2-2 mot Sokna på søndag etter mål av Ingrid Noem Berg og Hanna Hofstad Sørensen. De leder serien med ett poengs forsprang på nettopp Sokna, mens Nardo og KIL/Hemne2 er to poeng bak. Kun seks poeng skiller ned til NTNUI på sjuendeplass i den jevne divisjonen.