Firmaet SGP Armatec, som har avdelinger i Asker, Bergen og Moss, utlyste tidligere i år en konkurranse der premien var et komplett varmeanlegg.

– Istedet for lik og del på Facebook utfordret vi deltakerne til å sende oss en designskisse og en begrunnelse for hvem som fortjente et varmeanlegg. Av de bidragene vi fikk inn var vi ikke i tvil om at forslaget om Stiklestad ILs skianlegg i Blommen var det beste, sier salgsingeniør Reidar Evensen.

Installerer selv

Onsdag møtte han mannen bak vinnerforslaget, Rolf Hermann fra Sveberg Rør, og en av pådriverne under den storstilte utbyggingen av skianlegget, Tor Ove Hallem, i nettopp Blommen skisenter for å overrekke symbolet på premien.

– Det var åpenbart at Rolf hadde lagt mye arbeid i forslaget, sier Evensen. Selv sier Hermann at han oppdaget konkurransen i seneste laget, men at han brukte ei helg på å tegne og beskrive.

Skissen er en arbeidstegning for rørleggerens arbeid, og det var et krav for å delta i konkurransen at deltakerene enten er rørlegger selv, eller har kontakt med en godkjent sertifisert rørlegger. Vinneren må selv besørge installasjonen av produktene, men det er naturligvis intet problem i Blommen.

Sparer på oppvarming

Premien var sagt å være på 200.000 kroner, men etter det gode forslaget til Rolf Hermann valgte SGP Armatec å strekke seg enda noen titusener.

Dermed blir det helt moderne varmeanlegg i maskingarasjen som er under oppføring i skianlegget, og varmepumper med vifterader i klubbhuset like ved, i tråd med skissene til Hermann.

– I tillegg til verdien av utstyret vil premien også bety at utgiftene til oppvarming i byggene reduseres med 60-70 prosent, sier Evensen.

En del av noe virkelig stort

Premien er en lykke for idrettslaget.

– Dette blir topp, sier Tor Ove Hallem, som gleder seg stort over hele fremgangen i Blommen. Allerede i vinter vil snøproduksjonsanlegget være i drift, mens asfaltering til rulleskiløyper vil skje neste sommer.