Det er samme dag som Levanger FK har «Bry oss-kampen», der det er gratis inngang, men der private og næringsliv gir penger til klubben for hver tilskuer som kommer.

Det vakte nok litt reaksjoner, og i Facebook-posten til Innherred ble det en diskusjon rundt kollisjonen.

Tar på seg all skyld

I dag har RBK daglige leder og arrangementssjef Tove Moe Dyrhaug for sikkerhets skyld kontaktet LFKs daglige leder Hroar Stjernen for å forklare det uheldige sammentreffet.

– Det har skjedd en glipp fra vår side, sier Dyrhaug, og forteller at Trøndelag på kamp for Verdal og Levanger opprinnelig var på en annen dato, men ble flyttet nå i høst.

– Vi oppdaget ikke kollisjonen da vi endret i det opprinnelige TPK-programmet for høsten. Når vi setter opp programmet før sesongen sjekker vi alltid arrangement, som lokale hjemmekamper, cuper og andre ting i de aktuelle områdene, men her har vi nok gått for fort frem og glemt å undersøke godt nok da vi ble nødt til å endre i programmet, medgir Tove Moe Dyrhaug.

LFKs kamptidspunkt ble endret

Hadde den opprinnelige terminlista for høstsesongen i OBOS-ligaen, som ble sendt ut i slutten av mai blitt fulgt, ville for øvrig problemet med kollisjon vært minimalt. Da ville LFK-kampen vært ferdig mer enn tidsnok til at begge kampene kunne besøkes. Men for tre uker siden ble tidspunktet for LFK-kampen forskjøvet med tre timer, til klokken 18.00.

– Vi ønsker ikke å konkurrere med lokale arrangement ved å trekke folk fra området til Lerkendal, og håper selvfølgelig at så mange som mulig tar turen til Levangers kamp mot Kongsvinger, poengterer Dyrhaug. Spesielt siden kampen er «Bry oss»-kamp, et konsept som den daglige lederen trekker frem som flott, og som RBK støtter ett hundre prosent.

Kjører konseptet - stopper markedsføringen

Som følge av kollisjonen har Rosenborg stoppet markedsføringen av TPK til neste søndag, men alle som har meldt seg på og som blir trukket ut til å delta på Rosenborgs kampdagsaktiviteter rundt møtet med Vålerenga får selvfølgelig delta på dette.

– Vi håper begge lykkes med sine arrangementer, og satser på to hjemmeseire, poengterer daglig leder og arrangementssjef Tove Moe Dyrhaug overfor LFK.