Levanger

Erlend Aune– Det kan så lett oppfattes som sutter, men det har ikke noe med treneren å gjøre. Det har rett og slett gått for mye i rykk og napp i år.

Det er tid for litt selvransakelse da vi møtte Per Verner Rønning på kantina på Nord universitet.

Stopperkjempen har travel dager. Fulltids lærerstudent, pappa til Kasper på seks og Johan på tre år. Som en digresjon så er det vel ikke utenkelig at minstemann er oppkalt etter oldefar Johan Wist – en av de mest betydningsfulle profiler gjennom Nesseguttens historie.

Samboer Arnhild er travelt opptatt som partner i revisjonsselskap i byen, så han kan bekrefte at familien Rønning/Wist ikke har fritidsproblemer – når pappa i tillegg skal prøve å kjempe seg til en plass i midtforsvaret.

–Kabalen hadde ikke gått opp uten hjelpsomme besteforeldre, og ikke minst søsteren til Arnhild som er til uvurderlige hjelp.

Men på fotballbanen har det ikke gått som forventet for 34-åringen, men uten at han vil legge skylden på noen andre for det.

Skader stopper treningen

–Jeg liker egentlig ikke å snakke om alder, men det er klart det er lettere å få noen småskader etter en lang karriere.

Per Verner forteller både om en trøblete ankel og vond lyske, som har gjort det vanskelig å få den nødvendige kontinuiteten i treningsarbeidet.

–Jeg må trene godt over tid for å prestere godt. Det har ikke vært som ønsket i år.

Likevel har veteranen levert godt de få gangene han har fått sjansen. I vårkampen mot Kongsvinger startet han i midtforsvaret, og ble sågar matchvinner mot klubben hvor fotballreisen startet den gang han forlot LFK i 2006. Etterpå gikk ferden videre til AIK i Sverige, Bodø/Glimt og Rosenborg, før han vendte tilbake til fødebyen før 2015-sesongen.

Nå håper han på startplass mot gamleklubben fordi Espen Berger må sone karantene. Per Verner spilte en omgang i andrelagskampen mot Charlottenlund mandag, og bekrefter at nå er kroppen så bra som den kan være.

–Jeg vet ikke om jeg starter. Det er det opp til Powell å avgjøre, sier han og smiler på en sånn måte som at det skulle være noen alternativ løsning.

Hvis han altså får en etterlengtet sjanse, men er også tydelig på at sesongens manglende spilltid ikke har gjort noe med lysten til å bli med videre.

–Det er LFK jeg bryr meg om. De andre klubbene blir på mange måter som en jobb. Derfor har jeg lyst til å ta et år til, slik at jeg kan få avslutte karrieren på en skikkelig måte.

Det bør være gode nyheter for en klubb med stram økonomi, og i en tid hvor spillere kommer og går.

Derfor bør LFK ta godt vare på Per Verner og et par andre veteraner, som bare vil klubben i sitt hjerte det aller beste.

908 33 729

erlend.aune@innherred.no