Skogns ILs herrelag i håndball vant det meste av kamper i 3. -divisjon.  Etter seier mot Rørvik i mars fikk de mulighet til å spille om opprykk i Tromsø og etter resultatet 23-20 mot Sverresborg, ble det klart at laget fikk plass i 2.-divisjon.

Trener Kjell Idar Tangen sa den gang til Innherred at de var veldig fornøyde med at opprykket var i boks og at guttene fortjente den. Når avisa møter han før deres første kamp, innrømmer treneren at de har en veldig tøff sesong foran seg.

- Vi er nyopprykka og vi må innse at vi ikke er favoritt til å vinne puljen. Men vi prøver å innføre en toppidrettskultur i klubben, slik at vi blir flinkere til å trene, hvile og spise riktig, og at vi blir mer seriøse i alt det vi foretar oss. Det håper vi skal være nok til at vi i alle fall overlever i år, sier Tangen til Innherred.

Nye spillere

Skogn har før årets sesong fått flere nye spillere i stallen. Blant andre Martin Krohn Larsson fra Molde, Fredrik Gaustad Pettersen fra Strindheim, Philip Bergland Gudbrandsen fra Sandefjord håndball og Ola Leraand Stornes, Ulrik Slettedal Nilsen og Håvard Sund fra Steinkjer håndball.

- Vi har fått en mye bredere stall og nå blir det faktisk kamp om plassene, og det er jo med på å løfte laget det også, sier Tangen.

NYE SPILLERE: (F.v. øverst) Ola Leraand Stornes, Fredrik Gaustad Pettersen, Philip Bergland Gudbrandsen og Ulrik Slettedal Nilsen. (F.v. nederst) Martin Krohn Larsson, Daniel Bjørgum og Håvard Sund.

Lørdag var det klart for den første kampen for laget i 2.-divisjon, hvor Skogn møtte Kristiansund på bortebane. Tangens spådommer om at de har tøffe kamper foran seg, slo ikke feil, og det ble et knepent tap på skogningene med resultatet 31-33.

- Kristiansund "bråstartet" med fem scoringer på kort tid. Trenerne tok timeout. Det så ut som dette hjalp våre gutter i gang. Men de greide ikke å komme nærmere enn to mål under i løpet av 1. omgang. I 2. omgang ble det jevnere. Vi fulgte tett med uavgjort og ett mål under. Kristiansund greide tilslutt å vinne med to mål, oppsummerer laget på sin Facebook-side.

Møter Bækkelaget

Blant lagene som Skogn skal møte senere denne sesongen finner man blant annet Stjørdals-Blink og Vikhammer fra sør-fylket. Begge disse møtte laget under Trønder Energi Cup i Trondheim for noen uker siden.

- Vi tapte med et mål mot Vikhammer, som vant den turneringen, og vi vant mot Stjørdals-Blink. Så nivået er ikke skremmende, men alle kamper lever sitt eget liv og vi skal jo møte noen Oslo-lag som helt sikkert er tøffe. Vikhammer tapte med ti mål mot et av de, sier Tangen.

Seniorlagets neste kamp er mot Bækkelaget Håndball Elite 2 hjemme i Skognhallen søndag 24. september. Dette er en av de tøffeste motstanderne denne sesongen.

- Vi spiller såpass fysisk håndball i forhold til mange av de andre lagene vi møter. Vi har store, sterke gutter og vi satser på at det blir den veien vi får poeng, ved at vi står godt i forsvar og har gode keepere, sier trener Magne Lyster.

- Vi har også noen 18-åringer med mer tempo, slik at vi kan bytte underveis, kommenterer Tangen.