De siste årene har det gradvis blitt bygd opp et håndballmiljø i Verdal igjen - etter flere år med et håndballtilbud som lå brakk. Men nå satser Verdal IL på økt aktivitet i håndballgruppa, og merker et tydelig ønske om flere rekruttlag.

Det tar klubben på alvor, og lokale ildsjeler sørger for å starte sesongen med et brak i Verdalshallen søndag ettermiddag.

–Vi ser at det er stor interesse for håndball i Verdal nå. Og det er bra, etter mange år uten et skikkelig tilbud. Nå bygger vi opp et miljø, der kickoffen på søndag blir en viktig del av det arbeidet, sier trener for 12-årslagene, Pål Robert Grønbech, i Verdal IL.

Tirsdag var det treningssamling for lokale spillere, som har Verdalshallen som tilholdssted. Han ble trener for håndballjentene og -guttene på grunn av egne barn som ville begynne med idretten. Nå er pågangen såpass stor at det er håp om å etablere flere ulike årskullag i Verdal.

–Yngre kull konkurrerer nå med lag fra nabokommunene på samme nivå. Vi har et mål om å etablere J16- og G16-lag innen 2020. Deretter kan det bli seniorlag også, som vi har manglet i Verdal i mange år nå, sier Grønbech.

Håndballgruppen har for øvrig et motto om å involvere «flest mulig, lengst mulig og best mulig». Målet er å både bygge et bredest mulig håndballmiljø og å bygge opp under nye talenter fra barnsben.

–Vi ønsker å fortsette på den store økningen vi har sett de siste tre årene, da arrangementet har økt fra 50-60 unger til nå mellom 150 og 250, sier han.

Starter med kickoff

I helgen vil det bli arrangert en egen kickoff for håndballsatsingen i Verdalshallen. Arrangementet starter klokken 16.00 og varer til klokken 18.30. Fjorårets arrangement ble en uventet stor suksess med opp mot 200 deltakere. Det hadde arrangørene egentlig ikke forventet.

–Det kom mange flere håndballinteresserte barn og unge enn vi hadde trodd i fjor. Vi ble nesten tatt litt på senga. I år håper vi å gjenta suksessen, og målet er å samle mellom 150 og 250 deltakere på søndag, sier Grønbech.

Rekrutteringsarrangementet er lagt opp i to bolker, hvor de yngste interesserte får prøve seg på håndballbanen først. Det betyr blant annet skyting på mål og andre øvelser.

Deretter får de eldste entre banen og vise sine kunster. I tillegg blir det mye god informasjon og en sosial og fin ramme rundt hele søndagsarrangementet, som markerer starten på sesongen 2017-2018.

–Vi håper at de yngste blir inspirert av å få se håndballspill på nært hold, sier han.

Vil ha med flere gutter

Samtidig legger han til at det er spesielt ønskelig å rekruttere flere gutter til håndballmiljøet i Verdal.

–Guttene har vært litt vanskeligere å få med, men vi merker at de gode resultatene til herrelandslaget i håndball-VM hjalp. Da kom det flere gutter etterpå for å prøve håndball, sier Grønbech.

I fjor kom det også en del barn fra Ness og andre lokale bygder for å bli med. Det håper Grønbech at gjentar seg i enda større grad i år, slik at Verdal IL kan samle seg som én stor håndballgruppe.

–Vi håper på å få med oss Stiklestad og Vuku og resten av grendene. Det vil lønne seg for alle å samle seg under samme fane, og derfor kan det bli artig å følge arrangementet på søndag, sier han.