Verdal valgte kampen mot suverene Stjørdals-Blink da de introduserte Blått hjerte-kampen for verdalspublikummet. En ordning der privatpersoner og næringsliv på forhånd gir et visst antall kroner for hver publikummer, mens inngangsbilletten er gratis for de som kommer.

Til sammen fikk A-laget på forhånd sikret seg 317 kroner for hver person som møtte opp, for inntil 500 tilskuere. Da smått og stort av de som hadde gått inn gjennom portene enten til forkampen eller 3. divisjonskampen til A-laget, viste tellerverket 548 fremmøtte.

Herlig beløp

Dermed vil 158.500 kroner komme inn i A-lagskassa i tiden fremover, når giverne har betalt inn hva de lovet.

– Det var over all forventning. Vi kom litt sent igang med aksjonen på grunn av utsettelsen av Trønder-Rock, men mange har jobbet iherdig de siste par ukene for å få næringsliv og private til å bidra, sier sportslig leder Ole Lasse Holmlimo, som spesielt trekker frem Geir Ove Sagvolds enorme innsats.

Inspirert av publikumsfremmøtet gjorde også spillerne jobben ute på banen. Førsteomgang var sjansefattig i begge ender, bortsett fra en trippelmulighet til Stjørdals-Blink der Verdal-keeper Maciej Raniowski vartet opp med et par superredninger før ballen til slutt ble feid unna på streken.

Kjempescoring

Etter pause tok Verdal tak i kampen umiddelbart, og skapte sin første store sjanse i åpningsminuttet. Rundt ti minutter ut i omgangen fikk Adrian Krysian ballen ute til venstre, tok den med seg innover i banen og sendte i veg et skikkelig kanonskudd i hjørnet lengst unna.

– Ferdigscoret, fleiper Sigurd Røstad Olsen i garderoben etter kampen. Olsen var den som headet ballen videre til Krysian før målet.

– Han gjør det der på trening rett som det er, så veldig fortjent at han lykkes i kamp også, sier trener Nils Petter Austad, noe som bekreftes av Krysians landsmann og superkeeper Maciej Raniowski.

– Men da går de ikke alltid i mål, gliser Raniowski.

Nils Petter Austad synes laget virkelig viste seg fra sin beste side i andre omgang.

– Da var det god gammel verdalsstil over oss, med stor aggressivitet over hele banen.

Nærmer seg fornyet kontrakt

Seieren førte Verdal opp på 33 poeng, i skrivende stund seks poeng foran RBK2 under streken, og uansett minst fem poeng foran laget under streken når alle har spilt 22 av 26 kamper.

– Kjempeartig med en slik ramme om kampen. Det ble en kjempedag for hele verdalsfotballen, fastslår Austad, og fortsetter:

– Tabellmessig ville det vært enda bedre å slå et av lagene rundt oss på tabellen, men disse poengene var uansett svært viktig. Vi må imidlertid ikke tro at det er avgjort, sier Austad.

Matchvinner Krysian er opptatt av å få frem at hele laget gjorde en kjempeinnsats.

– Men målet?

– Det var fint, og det stemmer at jeg gjør det ofte på trening, sier polakken med glimt i øyet.

– Og kampen?

– Vi spiller kanskje ikke så bra hele tiden, men i dag var tre poeng det viktigste. Nå må vi bare fortsette å ta kamp for kamp resten av sesongen.

Neste helg venter tur til Mo i Rana, før Træff er motstander på hjemmebane om to uker.

P.S. Hans Kristian Nordvoll spilte ikke for Verdal, men klarte likevel kunststykket å pådra seg to gule kort, og dermed rødt. Det første da han ifølge egen forklaring under kampen spurte dommeren om reglene ved tofotstakling. Det andre da han ville skvære opp i dommergarderoben etter kampen, men ikke fikk helt de svarene han ønsket seg fra assistentdommeren - og hoveddommeren etter at han hadde forlatt garderoben kom løpende ut fra dusjen og viste ham det gule kortet på nytt - og så det røde...