Når man spør folk i LFK-miljøet om Jo Sondre Aas, så er det bare godord å høre. Blid, omgjengelig, hardtarbeidende og ikke minst: Vil bare det beste for laget og de rundt seg for øvrig.

Kanskje har det noe med yrkesvalget å gjøre også. Nå er 28-åringen inne i sitt siste år på skolebenken før han kan kalle seg barnevernspedagog. I vår semesteret ble det et par turer til Trondheim i uka for å følge forelesningene på NTNU, men i høst slipper han dette i og med praksisjobbing. Det har han fått ved barnevernet i Levanger, og det gjør dagene mye lettere – skjønt det er vel ikke bare solskinnshistorier han får oppleve når han skal sette lærdommen ut i praksis.

Samboer Anja fra Surnadal har nesten valgt samme vei. Hun har gjort unna første året ved barnehagelærerutdanningen på Røstad, men er nå hjemme med familiens siste tilvekst – fire måneder gamle Victoria. Fra før har paret Nathaniel på snart tre år.

Kjøpt seg hus

I februar flyttet familien inn i nytt hus i Momarka, og med to barn og bil så skulle man tro at fremtiden var spikret.

–Nå har jeg kontrakt med LFK ut neste år. Hva som skjer etter det vet man ikke, men jeg trives som fotballspiller, og ser for meg noen år til som aktiv.

Jo Sondre har hatt et rimelig omflakkende liv etter oppvekst i en bygd som har fostret idrettspersonligheter som Magne Myrmo og Vebjørn Rodal.

Ble tidlig fanget opp av Rosenborg, men klarte ikke helt å etablere seg på laget. Likevel kan rennbyggen skryte av å ha to europaligakamper på CV-en, nemlig mot St. Etienne og CF København i 2008.

Kontrakten er sikret, nå kan LFK se oppover på tabellen er Magnus Powell og Jo Sondre Aas enige om.

Siden gikk ferden til Moss og Sandefjord, som begge den gang var på samme nivå som LFK er i dag. Innimellom oppholdet i disse to klubben, og etterpå, så ble det spill i Ranheim, før LFK lokket han nordover før fjorårssesongen.

Hvordan er så forskjellen på de to lagene som kjemper om rampelyset bak Rosenborg?

–Ranheim har jo en fordel ved at de ligger i Trondheim. Dermed bli tilgangen på spillere enklere, men jeg tror kanskje LFK må prøve å tenke litt i samme baner som Ranheim.

Det Jo Sondre har i tankene er at LFK må bli enig med seg selv om veiene videre. Ranheim har satset på trøndere og ikke altfor store utskiftinger fra sesong til sesong.

–Det ble mange nye ansikter i år. Nå er det også cirka 10 spillere som ikke har kontrakt etter sesongen. Vi vet heller ikke hva som skjer med Magnus. Det er ikke heldig hvis det går for lang tid før slike ting blir avklart.

Derfor tror Jo Sondre det kunne vært lurt at klubben tok et valg, og var mer tydelig om veien videre.

–Jeg skjønner at det ikke er enkelt. Det er jo bare å se på mange av de andre klubbene i OBOS-ligaen, men for å skape en identitet så bør nok flertallet av spillerne ha lokal tilknytning over tid.

Magnus Powell kom syklende mens vi sto og snakket. Treneren var ferdig med dagens første trimtur, og med plastposen full av grønnfor skulle lunsjen inntas på Moan.

Svensken vil fortsatt ikke si noe om hva han tenker om framtida. Nå er fokuset på Start, og både han og spissen gleder seg til å komme til Sør Arena.

–Nå er vi i dytten igjen. Det er Start som har presset etter å ha tapt for Fredrikstad i siste serierunde. Vi skal dra sørover med lave skulder og bare kose oss, sier Powell til samtykkende nikk fra eleven.

God flyt

Både trener og spiller håper den gode trenden fra seieren mot Kongsvinger fortsetter. Jo Sondre fikk endelig nettkjenning igjen, men innrømmer at målfangsten i år har blitt for dårlig.

–Ja, fire mål er for lite. Derfor var det ekstra godt å bli matchvinner sist helg, og jeg tar gjerne en reprise mot Start.

LFK reiser til Kristiansand lørdag etter middag. Samme kveld venter en treningsøkt på Sør Arena.

Kampstart er søndag klokken 15, og på våre nettsider kan du selvsagt følge kamputviklingen.

908 33 729

erlend.aune@innherred.no