Det er slik trener for J04-laget og leder i Nessegutten håndball, Heidi Herje, opplever resultatet av helgens samling.

– Det ble ei kjempehelg, der gutter og jenter ble kjent på tvers av lagene, både på og utenfor banen. Mange foreldre ble også kjent med hverandre. Disse barna har nettopp begynt på ungdomsskolen, og da er det kjempebra at de får kontakt utenom skolen også, konkluderer Herje.

Trønderhallen

Det hele startet i Trønderhallen på lørdag, der 2004-erne i de to klubbene ble delt inn i mikslag med både gutter og jenter da de spilte kamper.

Camilla Heggås, Laila Fagerstad og Tove Indahl hjalp til med matlagingen.

Keeperne fikk egentrening med krefter fra Levanger håndballklubb, mens Ingjerd Camilla Skogmo, som er fysio på Sykehuset Levanger og frisklivskonsulent, hadde ei styrkeøkt med spillerne.

Jentene og guttene spiste også mat i Trønderhallen, og fikk samtidig et lite foredrag om kosthold og gode holdninger på og utenfor banen av LHK-duoen Lena Løve og Siri Gustavsen.

Lena Løve og Siri Gustavsen ga 13-åringene gode innspill til hvordan de bør opptre både på banen og ellers.

– Dette er også ting de kan ta med seg utenom det å være håndballspillere, konstaterer Heidi Herje.

Overnatting

Lørdag kveld gikk turen til samfunnshuset på Nesset, der det var tacokveld og artige konkurranser.

– Vi kjørte blant annet en runde med ikke lov å le. Men ungene var altfor flinke til å holde maska, så det endte med at vinnerne til slutt måtte kåres med stein-saks-papir, smiler Herje.

På samfunnshuset var det også overnatting til søndag, med foreldregruppa som nattevakter.

– Barna var det abolutt ingenting å utsette på, det var stille ganske tidlig, og bare en fryd for foreldrene å passe på. Dermed var det fine muligheter for dem til å bli litt kjent med hverandre også.

Mesternes mester

30 håndballspillere fra Frol og Nessegutten deltok på samlingen. En overvekt av jenter var det, men det syntes guttene i gjengen bare var gøy, så de fikk dem for seg selv.

Maren Granli og Sunniva Wikdahl i den tunge nittigraderen.

Etter frokosten på søndag dro gjengen ut i det herlige høstværet på Nesseguttbanen, der det var lagt opp til en lokal versjon av Mesternes mester. Med sitting i nittigrader inntil veggen, holde ballong over hodet, ulike løpsøvelser og styrkekonkurranser.

Eirik Thorhus og Martin Fossen (i bakgrunnen) får kjenne på hvor tungt det er å holde ting med armene strake.

Mer samarbeid

Midt på dagen var samlingen slutt, men en del av håndballjentene og håndballguttene skulle også ta turen i Trønderhallen på søndagsettermiddagen for å se LHKs seriekamp.

– Denne kickoffhelgen var definitivt en kjempesuksess, og vi skal fortsette samarbeidet mellom håndballavdelingene i Nessegutten og Frol, lover Heidi Herje.

Silje Fagerstad i full fart og konsentrasjon på Nesseguttbanen med Malin Hagen i bakgrunnen.