– Tenk deg Jan Halvor som hovedtrener sammen med en ung lokal trener som sin assistent. Det tror jeg kunne blitt bra, og jeg håper inderlig også at klubben lander på en norsk løsning.

Sturla Voll har vært Mr. Trener i LFK siden klubben så dagens lys. Nå er han selvsagt også opptatt av hvem som blir Magnus Powell sin etterfølger .

Sturla har veiledet mange trenere i Fotball-Norge gjennom utdannelsen, og har god oversikt over hvem som kan bli LFK sin neste hovedtrener.

Men foreløpig har ikke trenerveteranen hørt noe fra styret om de ønsker at han skal bidra i jobben med å sile aktuelle trenerkandidater.

–Nei, jeg har ikke hørt noe, men jeg må være såpass ærlig å si at jeg blir forundret hvis jeg ikke blir forespurt.

Ungt og lokalt

Sturla Voll skjønner at en trener med Magnus Powell sine ambisjoner kan tenke seg en større klubb, men han er tydelig på at LFK bør klare å hevde seg godt i 1. divisjon med de ressursene som klubben rår over i dag.

Han mener det er viktig at LFK nå ser etter en trener som kan være her en stund, og samtidig være opptatt av å bygge klubben på en slik måte at det blir en god utviklingsarena for unge spillere.

–LFK kan ikke leve av å hente spillere utenfra hele tida – og henter vi først noen, må komme hit for å kombinere fotballen med jobb eller studier. Du kan ikke komme hit og tro at du kan være en profesjonell spiller på heltidslønn.

Derfor mener Sturla Voll at spillerlogistikken til klubben blir minst like viktig for å lykkes fremover.

–Der synes jeg faktisk vi var bedre for et par-tre år siden. Vi må komme tilbake dit at vi henter de «rette» spillerne.

Voll påpeker at det er mange gode trenere som kan være aktuelle.

Bor i nærheten

– Selv om jeg lanserer Jan Halvor, og han samtidig ikke bor så langt unna, så er det mye som skal klaffe før han eventuelt sier ja, men det finnes mange andre gode kandidater, sier Voll og nevner Tom Mangersnes, assistent i Åsane, Gaute Helstrup i Tromsdalen og hjelpetrener Kjetil Knutsen i Bodø/Glimt.

Som vi skjønner det er mye å velge i.

–Det å være fotballtrenere på dette nivået krever hele deg. Det er bokstavelig talt en jobb som følger deg døgnet rundt. Den tiden er jeg ferdig med, så du kan nok stryke meg som kandidat.

Otto Ulseth ler i telefonen. Vi fikk en kjapp prat med styremedlemmet i LFK mellom to møter.

Ikke Drillo og Otto

Fotballveteranen kan bli en viktig brikke for klubben i jakten på Magnus Powell sin erstatter. Lang trenerkarriere, som fikk sitt eksotiske toppunkt som landslagstrener for Irak sammen med Drillo for ti år siden.

Selv om mange sikkert synes det kunne vært et scoop med de samme to fotballveteranene som ny trenerduo i LFK, så er Ulseth sikker på at klubben ender opp med en bra trener til slutt.

–Det er ikke avgjort, men jeg antar at jeg blir med i gruppa som skal finne en god kandidat.

Ulseth mener også at LFK bør være en attraktiv klubb.

–Selv om noen hevder av LFK har lite å rutte med, så er klubben på gjennomsnittet når det kommer til både ressurser og publikumsinteresse. Og med en målsetting om å være blant de 25 beste fotballklubbene i landet, så bør den uansett fenge for trenere som har ambisjoner.

Den tidligere topptreneren mener at klubben nå må sette seg i førersetet og tydeliggjøre både spillestil og hvordan laget skal settes sammen.

Blir nok ikke spurt

– Det kan være en fare for at dette ikke er helt samstemt før treneren kommer til klubben. LFK kan ikke hente kostbare spillere, men må forsøke å opprettholde den lokale profilen.

Frode Birkeland er årets hjelpetrener i LFK. Han har ikke hørt noe fra klubben, og regner heller ikke med at han er aktuell som Magnus Powell sin erstatter.

–Jeg velger å holde for meg selv hva jeg tenker videre. Nå vil jeg ha fokus på sesongavslutningen, både for første og andrelaget. Det er mye som står på spill begge steder, men såpass mye kan jeg si at jeg ønsker å fortsette innenfor fotballen også i framtida .

P.S.: Innherred har forsøkt å komme i kontakt med Jan Halvor Halvorsen uten å lykkes.

908 33 729

erlend.aune@innherred.no