Levanger sjakklubb hadde to lag med i årets NM i lagsjakk, som spiltes i Kristiansund denne helgen. Etter fire runder var resultatene sånn midt på treet. Levanger 1 lå da på en 12. plass, mens andrelaget var nummer 32 av 40 lag.

NÆRME EN SEIER Rune Haug (til høyre) på Levangers lag hadde minst en remis i lomma, men kom i tidsnød og gjorde et par dårlige trekk. Dermed ble det seier til Ole Christian Moen i Oslo Schakselskap. Bak ser vi Terje Lund og Kjell Arne Lilleløkken.

Det var i den fjerde runden av lag-NM at førstelaget kunne gjort en jump oppover resultatlistene. Med uavgjort mot Sevland, og seire mot Orkdal og Kristiansund Hobby, lå Levanger på en sjetteplass. Motstander lørdag kveld var ærverdige Oslo Schakselskap (OSS), et lag spekket av stolthet og prestasjoner fra norsk sjakkhistorie.

Vålerenga - SK 1911 Her er noen av de beste sjakkspillerne som i helga deltar i lag-NM i sjakk. Tre stormestre (GM) på rekke og rad. Fra venstre Evgeny Romanov og Aryan Tari (begge Vålerenga) og Frode Olav Olsen Urkedal fra SK 1911. Før søndagens kamper var Vålerenga i tet i NM med 8 av 8 mulige poeng.

Her satt det en internasjonal mester (IM) og tre Fide-mestere (FM) på motsatt side av brettet. Men Levangers firemannslag gikk på uten for stor respekt. I løpet av åpning og mellomspill klarte alle sammen å utvikle sitt spill slik at de alle fikk et overtak på sine motspillere.

Remis mot mesterspiller

Brede Hagen gikk uredd ut mot IM Sebastian Mihajlov. Etter 10 trekk endte de opp i en uryddig posisjon, der Mihajlov fant ut at det beste var å tilby remis da Hagen nok hadde en bedre kvalitet. OSS-spilleren har 2393 i rating, vel 300 mer enn Hagen. Etter å ha vurdert tilbudet aksepterte Levangers førstebordsspiller uavgjort resultat mot den internasjonale mester.

Endte remis Brede Hagen (til venstre) mot IM Sebatsian Mihajlov i Oslo Schakselskap (OSS). Kampen endte uavgjort etter at Mihajlov tilbød remis allerede etter 10 trekk.

Her finner du et resyme av Hagen mot Mihajlov

Både Kjell Arne Lilleløkken, Terje Lund og Rune Haug spilte svært godt. På en god dag hadde de alle tre sjansen til å vinne sine partier. Men i sjakk gjelder det hele tida å finne de rette trekkene. Det endte med remis til Lilleløkken og Lund, mens Rune Haug var uheldig i sluttspillet, fikk veldig dårlig tid og måtte ta et tap. Dermed ble 2,5 poeng til Oslo-laget, mens Levanger måtte nøye seg med 1,5 poeng.

I tillegg til de ovenfor nevnte deltar også Ove Reidar Holmen på Levanger 1.

Akseptabelt av andrelaget

Det er første gang at Levanger stiller med to lag under NM i lagsjakk. Andrelaget består av mer urutinerte spillere. Thomas Berg, Anders Olsen, Ola Holmen Gundersen, Roger Rein og Daniel Mollan.

Etter fire av seks spilte runder lå Levanger 2 på 32. plass av de 40 lagene som deltok under lag NM i Kristiansund. De vant 1,5 poeng etter seier over Aalesunds Bonde H2 og uavgjort mot Kirkegata Sjakklubb. Men Levanger to måtte bokføre tap mot Team Kyrkjebø fra Stavanger og Kristiansund Hobby.

I dyp konsentrasjon Thomas Berg (til høyre) og Anders Olsen i dype tanker over sjakkbrettet. Fra kampen mot Aalesund Bonde H2.

Det har også for andrelaget vært flere gode individuelle prestasjoner. Det er grunn til å framheve Ola Holmen Gundersen som i sine tre kamper klarte 2,5 av 3 mulige poeng.

Nummer fire

Søndag morgen startet begge lagene fra Levanger med seier over sine motstandere. Levanger 1 møtte Masfjorden SK som endte 1-3, mens Levanger 2 møtte Hell 3.

I den sjette og siste runden søndag ettermiddag møtte Levanger 1 Aalesunds favoritt, hvor de sikret seieren 2,5-1,5. Dette ga laget en fjerdeplass i NM med totalt ni poeng, og de ble med det beste lag utenfor Oslo. Tredjeplassen i mesterskapet gikk til Vålerenga, deretter Oss på andreplass og SK 1911 på første, som fikk NM-tittel med totalt elleve poeng.

Levanger 2 måtte se seg slått av Kristiansund Team Kallset i den siste runden. De endte på en 30. plass i mesterskapet med totalt seks poeng.

Levanger 2 - Kirkegata SK Kampen endte 2 - 2. God innsats av (fra venstre) Thomas Berg, Anders Olsen, Ola Holmen Gundersen og Daniel Mollan.