Mjøndalen-LFK klokka 12.00 søndag

Taddese fikk prøvd seg med RBK-stjernene

LFK-spiller Horenus Taddese trente med RBK denne uka. For United-supporteren var det uaktuelt å spørre Bendtner om autograf.

Horenus Taddese koste seg på trening sammen med litt mer berømte spillere. Nicklas Bendtner med lue. I forgrunnen Jørgen Skjelvik og Vegar Eggen Hedenstad.Foto: Frode Soraas

Sport

– Nei det gjorde jeg ikke. Det var ikke mye aktuelt.

Horenus Taddese humrer i telefonrøret. Det er dagen etter at han har gjort unna sin andre – og foreløpig siste trening – med Rosenborg.

Unggutten tok det nesten som en fornærmelse at vi spurte om saken.

For dem som ikke kjenner bakgrunnen.

Nicklas Bendtner ble for alvor kjent i fotballeuropa gjennom sin karriere i Arsenal. Fra 2005 til 2014 spilte han 108 kamper og scoret 24 mål for «The Gunners.

Etter den tid pekte karrierepila feil vei, og han måtte altså til Norge for å snu den negative utviklingen. Nå får tiden vise hvor lenge dansken blir i Trondhein, men han vil uansett ha satt spor etter seg i norsk fotball.

Ikke aktuelt

Horenus Taddese er altså United-supporter, og da er det altså ikke aktuelt å spørre om autograf – uansett hvor mye stjerne Bendtner er. Men uten at verdalingen ville innrømme det direkte, så hørte vi på han at det var stas å trene sammen med den tidligere Arsenal-spilleren.

Torsdagens økt inneholdt mye spill på liten bane. Fem mot fem spilte korte intensive økter mot store mål. Horenus ble satt opp på lag sammen med Rosenborg sin kanskje største profil etter Nicklas Bendtner – Pål André Helland.

Kåre Ingebrigtsen kjente godt til Horenus sine kvaliteter , og syntes det var artig å ha han på RBK-trening. Foto: RBK-media.Foto: Frode Soraas

I tillegg var Vegar Eggen Hedenstad, Marius Lundemo og Andreas Helmersen lagkamerater.

–Det gikk greit. Jeg var nok litt mindre beskjeden enn den førsta økta. Det var artig, er midtbanekometen sin egen dom over den andre treningen med Norges beste lag.

Han kan fortelle at han også banket inn et mål i løpet av de korte kampsekvensene, men når vi spør hvem som sto i mål så husker han ikke om det var landslagskeeper André Hansen eller reservekeeper Arild Østbø som måtte slippe ballen forbi seg.

Hoftun dag to

Det var for øvrig assistenttrener Erik Hoftun som ledet torsdagsøkta.

Horenus sier at det ikke var noe formelt møte etter treningen, men at han fikk et klapp på skuldra av den tidligere Rosenborg-legenden etter treningen – etterfulgt av:

–Dette gikk da greit. Det var artig å se deg på trening, og vi ser deg gjerne igjen snart.

Nå kan det meste tyde på at det faktisk ikke blir så lenge til verdalingen igjen kan ta turen til Lerkendal.

LFK avslutter sesongen søndag 5. november. Det betyr at det ikke vil være tvingende nødvendig med daglige treningsoppmøter på Moan. Helgen etter er det også landslagspause. Da vil flere av rosenborgerne bli kalt inn til tjeneste for sine respektive hjemland. Derfor vil Rosenborg gjerne se mer av den talentfulle spilleren i en slik periode.

–Det ser slik ut, og for å si det sånn: Jeg tar gjerne en ny tur, for dette ga absolutt mersmak, sier løpsmaskinen.

Det bekrefter også LFK-trener Magnus Powell. Det var han som tok kontakt med Kåre Ingebrigtsen for å høre om Horenus kunne få trene sammen med Rosenborg.

Belønning

–Dette fortjener Horenus. Han har tatt imponerende store steg hos oss. Derfor synes jeg det var en anerkjennelse å la han få denne muligheten.

Men svensken gjorde det ikke bare for å være grei. Han mener det er viktig for Horenus at han kan få se at det er et stort skritt opp når det gjelder Rosenborg – ikke bare på, men også utenfor banen.

Magnus Powell var aldri i tvil om at Horenus ville takle et høyere nivå på en bra måte, men at vi alle må ta det litt «lugnt» nå.Foto: Erlend Aune

–En ting er at Rosenborg selvsagt er et bedre lag enn oss, men støtteapparatet ligger milevis foran. Leger, fysioterapeuter, massører og alt annet personell står på tå hev for spillerne hver dag. Jeg tror det kan være greit for Horenus å se at det finnes en annen verden, og at det kreves steinhard jobbing for å komme inn i en sånn klubb.

Mat før og etter

Det kan også Horenus selv bekrefte. Begge dagene han var der startet treningen klokka 1230. Men før det møtte alle spillerne til felles frokost klokka 11.

Treningen ble avsluttet klokka 14, og etter dusjing var det klart for felles lunsj.

Det var ikke bare på banen at Horenus stakk brystkassa litt mer fram enn dagen før. Onsdag var både Magnus Powell og assistent Frode Birkeland med som støtteapparat. Torsdag kjørte 19-åringen selv til storbyen.

–Det gikk bra. Jeg rotet meg ikke bort, og kom frem i god tid, svarer han nesten litt fornærmet når vi spør.

Og bra kan det være. Det er ikke sikkert Horenus Taddese blir RBK-spiller fra neste sesong, men oddsen trenger ikke være så altfor høye for at en hvit drakt kan blir byttet ut med en annen hvit drakt om et par år. Bare tiden kan fortelle oss.

Skal vinne

Lørdag tar LFK turen til Østlandet for å spille mot Mjøndalen. Horenus er klar som bare det, og med forberedelser sammen med Kåre Ingebrigtsens menn i bagasjen, så skal han være med å bidra til at tre poeng blir med hjem fra Nedre Eiker.

–Det har gått overraskende bra i hele år. Det har vært litt tungt i perioder, men ikke verre enn at jeg har trent for fullt stort sett hele tiden.

Det har også imponert sjefen sjøl.

–Ja, jeg hadde ikke sett for meg det. Horenus grep muligheten allerede da han fikk sjansen i første seriekamp. Siden har han ikke sett seg tilbake.

Powell regnet med at unggutten ville merke kjøret etter hvert, men det skjedde ikke.

–Planen var å ta han ut av treningen med A-laget i perioder, og la han hvile eller trene med juniorene. Men når jeg nå sitter her med oversikten, så viser det seg at han kun har stått over fire treninger med A-laget i år. Det sier i grunnen sitt.

LFK sin kamp starter søndag klokka 12. Kampen kan du følge på våre nettsider.