Klar for ny runde med seriesjakk

I år stiller Levanger med to lag i den midtnorske serien.

Terje Lund i aksjon under NM i Kristiansund. Nå er han klar for seriesjakk i Trøndelag.

Sport

To år på rad har Levanger sjakklubb klart bragden å bli det beste laget i Midt-Norge, og har spilt kvalifisering om opprykk til eliteserien i sjakk. Det var svært nære på opprykk i 2016, mens det ikke gikk fullt så bra for de lokale sjakkspillerne under kvalifiseringen tidligere i år. Etter en sterk fjerdeplass i NM for lag i Kristiansund nylig, er det visse forventninger som stilles når de i helga tar fatt på den første runden i årets seriesjakk.

I år stiller Levanger med to lag i seriesjakken for Trøndelag. Det har de ikke gjort tidligere. Førstelaget skal forsvare tidligere års innsats i 1. divisjon, mens andrelaget stiller i 2. divisjon. Det fortelles om en voksende sjakkinteresse over hele landet. I årets seriesjakk er det 141 lag påmeldt, en økning på 15 prosent i forhold til i fjor.

Sterke motstandere

De tok en sterk fjerdeplass i NM i lagsjakk nylig. Nå er Levanger klare for årets seriesjakk i Trøndelag. Fra venstre: Brede Hagen, Rune Haug, Ove Holmen, Kjell Arne Lilleløkken og Terje Lund.Foto: Roger Rein

I 1. divisjon møter de tre lag fra Trondheim, Trondheim 1, 2 og Svartlamoen 1, samt førstelaget til Hell sjakklubb. I første runde på søndag får Levanger kanskje den letteste motstanderen, da de møter Trondheim 2 på deres hjemmebane i Trondheim. Levangers førstelag består i helga av Kjell Arne Lilleløkken, Fredrik Aunan Lindsøe, Terje Lund, Rune Haug og Jon Arne Stokhaug.

Lederen i sjakklubben, Terje Lund, tror det blir en utfordring å forsvare den gode innsatsen de to siste årene.

–Vi forventer tøff kamp, spesielt fra Trondheim 1 og Hell, i årets seriesjakk. Trondheim er nok favoritter på papiret, men vi har som mål å ta tredje strake seier i Midt-Norgesserien. Mot Trondheim 2 er vi nok favoritter på papiret, men vi forventer å møte et godt og rutinert lag, sier Lund.

Det gror godt

Levanger andrelag skal etter planen møte Svartlamoen 2 i første runde. Helt til det siste var det usikkert om det blir noe av den kampen, da trondhjemmerne har signalisert at de har problemer med å stille lag på søndag. Til første kamp er følgende påmeldte for Levanger: Thomas Berg, Anders Olsen, Ola Holmen Gundersen og Olav Skjetnemark.

–For første gang stiller vi to lag i år. Andrelaget vil bestå av de mest ivrige klubbspillerne og vil nok variere mannskapet noe slik at flere får prøve seg, sier Terje Lund

Han forteller om bra aktivitet i den lokale sjakklubben om dagen. Det er flere aktive spillere som møtes over brettet hver tirsdag kveld. Det har også kommet til flere nykommere, både fra Verdal og Levanger.

–Det er artig både med noen helt unge ned i sju-åtteårsalderen, men også godt voksne nybegynnere som har blitt ekstra interessert etter de mange TV-sendingene de siste åra. Vi har også fått besøk av erfarne sjakkspillere som har tatt opp sjakken igjen etter mange, mange års pause, sier Terje Lund.

Andre serierunde går første søndag i desember. Andrelaget tar da imot Trondheim 4 hjemme i Levanger, mens Levanger 1 er vertskap for kampen mot Hell 1.