– Du kan godt si at hardkjøret begynner nå ja.

Daglig leder, Hroar Stjernen, i LFK tar ikke ferie når OBOS-ligaen har gjort unna siste kamp for sesongen søndag ettermiddag.

Sesongen skal evalueres, ikke bare over prestasjonene på banen, men også det som har skjedd på den administrative siden.

Samtidig henger pengejaget over den daglige leder, som også er ansvarlig for at markedsbudsjettet skal fylles opp før 2018-sesongen sparkes i gang.

– Ja, det arbeidet har jeg vel forså vidt allerede startet på, men nå vil det holde på kontinuerlig fram mot seriestart, sier Stjernen.

Positive signaler

Han kan fortelle at han vært i kontakt med de største sponsorene, og så langt tyder det meste på at de blir med videre på laget.

– Jeg er selvsagt glad for å høre det. Alle sponsorer der like viktig, men det er klart det gir en viss trygghet at de største blir med videre.

Det er nemlig tøft å drive fotballklubb på det nivået LFK befinner seg.

Det må letes med lys og lykte hver dag for å finne områder hvor det kan spares penger, og samtidig prosjekter hvor det er mulig å øke inntektene til klubben.

Når det gjelder publikumstallene, så har besøket vært noe mindre enn det klubben forventet.

Publikumssvikt

– Ja, det blir en liten minus der på cirka 200000 kroner. Noe av det skyldes at det ble dårligere besøk på de to første hjemmekampene på Steinkjer blant annet, men trenden er ganske lik over hele fjøla – uten at vi skal være fornøyd med det.

Totalt sett så kan Stjernen fortelle at regnskapet ser ut til å ende på plussiden. Den såkalte Bry-seg-kampen ble en suksess og kompenserte deler av de tapte publikumsinntektene.

– Jeg skal ærlig innrømmer at vi må være tøff i prioriteringene. Derfor har vi vært nødt til å prioritere knallhardt, men det gjør også at vi nå ser ut å havne på det riktige siden rent regnskapsmessig.

LFK styrer mot en 7. plass, men kan fort bli en 8. eller 9. plass hvis ting går helt galt.

LFK har en vanskelig oppgave mot formlaget Ullensaker/Kisa. Laget fra Jessheim har vunnet de fire siste kampene, og kan fort krabbe et par plasser opp på tabellen med seier på Moan søndag.

Solid mediepott

LFK på sin side har Kongsvinger og Strømmen halsende bak. Vinner disse to mot henholdsvis Tromsdalen og allerede opprykksklare Bodø/Glimt, så kan Magnus Powell sine gutter havne på en 9. plass i stedet.

– Det utgjør 50000 i forskjell på en 7. og en 8. plass, og skulle vi ramle to plasser ned så er det klart at det er sure penger tapt, innrømmer Stjernen.

Det er mange som mener at mye fotball på fjernsyn påvirker publikumstallene.

Dette er et tveegget sverd for klubbene, når vi hører at LFK vil motta hele 2,6 millioner kroner for en 7. plass som sin andel av mediepotten.

Klump i halsen

– Nå røk kvaliken sist helt. Det var en drøm for oss, men nå skal vi sørge for at vi blir nummer sju. Det er i så fall ny rekord for klubben, og jeg synes det er kjempebra med tanke på at LFK har vært i 1. divisjon bare i tre år.

Magnus Powell er kampklar før den siste kampen som trener for LFK. Tirsdag forlater han trehusbyen for godt, og han innrømmer at det blir spesielt.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg nok vil få en stor klump i halsen når det nærmer seg sluttsignal. Levanger og LFK har betydd mye for meg. Jeg har ofret mye i tiden jeg har vært her, og har møtt masse hyggelige og flinke mennesker i og rundt klubben, så ja – det blir en spesiell søndag.

Trenerne forteller at det vil bli et par endringer fra kampen mot Mjøndalen.

Møter formlaget

Han håper guttene er klar for å kjempe, for Ullensaker/Kisa blir en hard nøtt å knekke.

– De har vært flinke og gode i høst etter at de hentet inn en del nye spiller i sommer. Publikum skal blant annet være oppmerksom på Kristoffer Ødemarksbakken. Han har gjort det så bra i år at Lillestrøm allerede har signert han for neste sesong.

Men kjenner vi Magnus Powell rett, så har han ikke lyst til å tape siste kampen som ansvarlig trener.

Derfor vil han nok høres på sidelinja denne gangen også, og om det blir med en liten eller stor klump i halsen får søndags ettermiddagen vise.