Her er Innherreds vurdering av LFK-sesongen og spillerne

Horenus Taddese ble vurdert som best, men det deles også ut strykkarakter.

Levanger Fotballklubb - Ullensaker/Kisa: 2-0.Foto: Erlend Aune

Sport

Levanger fotballklubb er nå en godt etablert klubb i OBOS-ligaen. Under hovedtrener Magnus Powell, utviklet klubben seg til å bli en av Norges 25 beste fotballklubber.

Fjorårssesongen var utvilsomt en sesong der Levanger tok nye steg i utviklingstrappa. Fra å berge med et nødskrik, så var de lenge med helt i toppen. Powell etablerte LFK på øvre halvdel. I år har imidlertid den sportslige utviklingen stagnert.

Blant annet viser statistikken og poengfangsten en stagnasjon. I fjor tok Levanger 45 poeng, mens det i år ble 42. Ser vi på statistikken lyder den i år 10-12-8, sammenlignet med fjorårets 13-6-11. Levanger har blitt et mer stabilt lag, men hvittrøyene sliter med å bikke kampene i sin favør.

Robert Stene ble hentet inn for å dekke tomrommet etter Benjamin Stokke, og har målmessig overgått forgjengeren sin. 15 mål er mer enn godkjent, men et offensivt problem er at nestemann på lista kun står med fire fulltreffere i OBOS-ligaen.

I Bendik Bye mistet Levanger en spiller med hurtighet og bakromstrussel, noe som har vært mangelvare denne sesongen. Der de andre spillerne mer eller mindre har blitt erstattet, har det ikke blitt hentet en direkte erstatter for hurtigtoget fra Byafossen.

I etterpåklokskapens navn kan det virke litt naivt å gå inn i sesongen uten å erstatte en så viktig spiller som det Bye var.

Adría Mateo Lopéz ble kåret til årets spiller av LFK Stallions, som forøvrig skal ha skryt sammen med Avd. Sør for å ha gjort en meget god jobb også denne sesongen. Lopéz har hatt en imponerende sesong, og har sammen med Horenus Tadesse utgjort en glitrende midtbaneduo.

Joakim Wrele, som ble hentet som erstatter for Andreas Peterson før sesongen, ble ikke den forsterkningen på midtbanen man trengte. I stedet var det nevnte Tadesse som fikk prøve seg, og gjorde fort midtbaneplassen til sin egen. Verdalingen har imponert alle med fart, teknikk, smidighet og gode pasninger. Hans gode spill gjorde at han i oktober fikk muligheten til å trene med Norges beste fotballag – Rosenborg, som han forøvrig scoret mot i NM.

Defensivt er det solid. Bent Sørmo, Tom Erik Nordberg og Espen Berger har vært gode. I tillegg har Julian Faye Lund vist seg som en klar forsterkning og matchvinner etter han ankom.

Det samme kan også sies om kapteinen Erik Tønne. Mannen med det fryktede venstrebeinet har denne sesongen løst et problem Levanger har hatt på venstrebacken en stund.

Det har vært opp- og nedturer denne sesongen. Høydepunktet var for mange seieren borte mot seriemester Bodø/Glimt. Årets store nedtur kom utvilsomt da Ranheim knuste Levanger hele 6-1 i rivaloppgjøret i fjæra utenfor Trondheim.

Publikum har ikke akkurat strømmet for å se det nordtrønderske flaggskipet spille fotball denne sesongen heller. Det er naturligvis mange ulike variabler som spiller inn, men det er ingen hemmelighet at Powells fotball ikke blir sett på som den mest attraktive. Etter flere år med svensk 4-4-2, så er det kanskje på tide med en mer offensiv tilnærming til spillet?

Alt i alt så har Levanger etter fjorårets positive sportslige utvikling, etablert seg midt å tabellen i OBOS-ligaen. I år som i fjor så luktet de på kvalifiseringsplass. LFK har virkelig vist at de er å regne med i den kampen. Dessverre for de hvite og røde, kom de til kort også denne sesongen, og sånn sett har utviklingen stagnert. Etter Powells solide jobb i klubben, så er dette kanskje en lykkelig skilsmisse?

Ny trener kommer inn dørene på Levanger stadion, og en ny æra står for tur. Powells kritikk rettet mot klubben på grunn av manglende satsning, er oppsiktsvekkende, men forhåpentligvis blir vi vitne til et lag i positiv sportslig utvikling.

Ola Rygg 3 (Holdt nullen i kun en av de tre ligakampen han spilte. Ikke funnet god nok lengre.)

Julian Faye Lund 7 (En meget solid keeper. Matchvinner ved flere anledninger. Den beste LFK-keeperen noensinne?)

Tom Erik Heir Nordberg 6 (En bra sesong. Noen stygge tabber, men stort sett solid.)

Andreas Wrele 3 (Lite spilletid etter han kom. Ikke utmerket seg nevneverdig.)

Vegard Voll 5 (LFK-legenden kriger og blør for drakta, men har ikke mange gode kamper.)

Erik Tønne 7 (En solid sesong av LFKs nye venstreback. Kaptein, leder, god fot, toveisspiller. Rett og slett ei bra signering.)

Per Verner Rønning 5 (Har vært skadeplaget. Vært bra når sjansen har bydd seg.)

Espen Hammer Berger 6 (Nok en solid sesong. Noen tabber og slurv, men stort sett bra. Danner en god duo sammen med Nordberg.)

Bent Sørmo 6 (Presterer på det jevne. Har blitt bedre defensivt og er god fremover)

Pål Aamodt 3 (En rotasjonsspiller som ikke har markert seg etter at han kom.)

Joakim Wrele 3 (En av sesongens store skuffelser. Hentet som en som skulle være fast på midtbanen med Lopez, men viste seg tidlig å ikke være den spilleren man trodde.)

Kim Robert Nyborg 6 (Bra signering. En skade ødela deler av sesongen, men har tatt store steg og vartet opp med en god del målpoeng.)

Marcus Astvald 6 (Åtte målgivende og flere gode kamper. Bedre sesong i år enn i fjor.)

Adria Mateo Lopez 7 (Nok en meget bra sesong. Gjør jobben begge veier, og er rett og slett en klassespiller.)

Horenus Taddese 8 (LFKs beste spiller denne sesongen. En glimrende toveisspiller som er avgjørende i begge ender. Har hatt en enorm utvikling)

Andreas Lykke Strand 5 (Lokal unggutt som har fått en del innhopp og noen starter. Frisk og energisk når han spiller, men bærer preg av lite tillit)

Jo Sondre Aas 4 (Fire ligascoringer er altfor lite for en angrepsspiller som får så mye tillit. Brenner enorme muligheter.)

Joachim Osvold 3 (Ikke imponerende etter overgangen i sommer. Kun to mål.)

Robert Stene 7 (Gjør jobben på topp. 15 ligascoringer verdt 13 poeng er solid. Skader og mangel på fulle kamper gjør at det ikke blir enda flere.)

Aniekpeno Udoh 2 (Regelrett en flopp. Fungerte ikke i det hele tatt. Forsvant fra klubben i sommer.)

Ola Husby 1 (Var ikke god nok for Levanger. Var på banen i tre kamper uten å utmerke seg noe som helst. Dro i sommer.)

Trener Magnus Powell 6 (Har en spillestil som tydelig ikke har begeistret publikum i altfor stor grad. Svensken har imidlertid etablert LFK i OBOS-ligaen, og skal ha honnør for det.)

Alle spillere må ha vært på banen i minimum tre obligatoriske kamper for å være med i spillerbørsen til Innherred

Vurdert av: Johannes Strand og Håkon Pallin Kjeldsen