Det sier juniorlandslagstrener Geir Endre Rogn, og legger til:

– Norøy virket veldig sterk.

Rogn har det sportslige ansvaret for landets beste juniorløpere. Han inviterte med de mest spennende tenåringene på fem skigymnas til samlingen i Meråker. Både Hovden skigymnas, NTG Geilo, NTG Lillehammer, Meråker og Nordnorsk Skilinje i Nordreisa, fikk muligheten til å stille med trenere og løpere.

– Noen skiller seg ut

– Vi ønsker at flest mulig skal få innblikk i hvordan juniorlandslaget trener og jobber. Norge har en enorm bredde i disse årsklassene. Det innebærer at det i forkant av en sesong er vanskelig å vite hvem som kvalifiserer seg for junior-VM. Derfor er det nyttig for meg som trener å få se hvordan de forskjellige utøverne ligger an. Jeg føler at det er forholdsvis åpent på jentesiden. Blant guttene er det noen som skiller seg ut. Men der er det også noen som ikke er på juniorlandslaget som er kapable til å blande seg inn i VM-diskusjonen, sier Rogn.

Han likte det han så av Magnus Norøy. Spesielt på de hardeste øktene.

Har tatt steg

– Det virker som nordtrønderen har tatt steg selv om han hadde en bra sesong i fjor. Han var i front på de fleste øktene under den fem dager lange samlingen. Men det er veldig mange om beinet på guttesiden når det gjelder junior-VM, sier Rogn.

Norøy er innforstått med at det mest sannsynlig vil bli «vraket» løpere til den norske troppen som kan være medaljekandidater i junior-VM. Norge har som kjent en helt annen bredde enn det de andre nasjonene kan varte opp med.

Magnus Norøy legger ikke skjul på at han har hatt en bra treningssommer og høst. Det har blitt ført mange timer inn i treningsdagboka.

– Det ble en god samling for mitt vedkommende. Jeg hadde ikke forventet at jeg skulle slå mange av juniorlandslagsløperne i de to testløpene på rulleski. Det var et lite slår i gleden at jeg skadet meg i forbindelse med hurtighetstrening den nest siste dagen. Det førte til at jeg mistet den siste samlingsdagen. Men jeg fikk heldigvis med meg de aller fleste øktene. Testene viser at jeg har hatt fremgang på ski og rulleski. Løpsmessig var jeg hakket bedre i fjor på denne tiden. Men det bekymrer meg ikke ettersom jeg har hatt mest fokus på rulleski og teknikk. Det har gått på bekostning av løpingen, sier Magnus Norøy.

Samme trener som Northug

Han har frem til nå vært klart best i skøyting. Det ble ikke poeng i noen av klassisk-rennene i norgescupen i 19 og 20-årsklassen sist vinter. Det har han forhåpninger om at det skal bli denne sesongen ettersom klassisk-teknikken har blitt finpusset og er bedre.

Norøy har for øvrig samme trener som Petter Northug. Stig Rune Kveen er nemlig tilbake som trener på skigymnaset.

– Kveen har ansvaret for det spissede toppidrettstilbudet ved skolen. Han har kommet inn i treningsarbeidet mitt med nye tanker, ideer og ikke minst nye impulser på teknikksiden. Jeg har også fått en samarbeidspartner som ser ut til å bli viktig i den fremtidige satsingen. Minoko Design hjelper meg økonomisk og gjør det mulig å satse så hardt på langrenssporten som jeg gjør.

– Hvilke mål har du satt deg foran det som blir din siste sesong på juniornivå?

– Jeg har forhåpninger om å sikre meg norgescuppoeng i klassisk. I skøyting sikter jeg høyere. Der er målsetningen å være inne blant de ti beste. Det er helt klart et mål å sikre seg så mange poeng at jeg er inne blant de femten beste sammenlagt. Jeg er klar over at det er ambisiøst å sikte så høyt. Men jeg føler helt klart at det er mulig dersom jeg holder meg frisk, og klarer å prikke inn toppformen til de viktigste rennene, sier Norøy til lokalavisa.