Thomas Albertsen Dahlen har blitt 26 år. Det har vært tøffe sesonger, hvor flere har blitt helt eller delvis ødelagt av sykdom.

Nå ser imidlertid langrennsløperen lysere på situasjonen enn på lang tid.

Høsten har vært god treningsmessig. Et lite sykdomsopphold i sommer gjorde ikke så mye galt, og han lar seg heller ikke skremme av at han måtte melde passe til den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna sist helg.

–Jeg fikk en bakterieinfeksjon, men kom meg raskt på en antibiotikakur. Jeg var frisk da jeg reiste over til Sverige, men bestemte meg for heller å trene rolig framfor å ødelegge noe med å presse meg hardt i en konkurranse.

Torsdag reiser han til Beitostølen og den norske sesongåpningen. Der skal han gå klassisk sprint lørdag, og 15 kilometer i skøyting på søndag.

Det blir knallhard konkurranse fordi her vil de aller fleste av de gode langrennsløperne stille til start. Og det er ikke bare Martin Johnsrud Sundby & Co som går fort på ski. Både bredden og nivået blant norske herreløpere er imponerende høyt.

–Jeg har satt ny pers i en stakeløype vi har i Meråker, og det lover godt. Nå vil det nok uansett vareriere litt i starten. Håpet er å gå videre fra prologen på lørdag, men vi får se. Jeg gleder meg uansett til å komme i gang med sesongen.