Det er vel det som trønderne vil ha. Hawaii-fotball og tut og kjør?

Det var noe i den retningen Magnus Powell uttrykte det, da han hadde sitt avskjedsintervju med lokalavisa i forrige uke.

Kunne vi ane en liten bitter undertone hos svensken?

Ekstreneren følte muligens at han ikke hadde fått den anerkjennelsen han fortjente etter sine to år som skipper.

Det er mulig at det godeste Powell kan ha rett i både det og annet, men jeg tror at LFK gjør rett i å bevege seg mer i retning av en rosenborgsk stil.

Klubben har også hatt god til å få tenkt seg om.

Allerede i sommer ble det klart at dette ble Magnus Powells siste sesong.

Magnus Powell(t.v.) synes nok at hans spillesystem fikk ufortjent mye kritikk fra omgivelsene. Her sammen med Jo Sondre Aas. Foto: Erlend Aune

Dermed fikk ledelsen i LFK bedre tid til å finne ut hvor veien går videre, og kanskje er det noen på Lerkendal som har hvisket noen ord i øret på Nord-Trøndelags beste fotballag også?

For det er ikke til å legge skjul på at veien blir kortere både fra Levanger til Trondheim, og motsatt vei, når spillere skal prøve seg på ett hakk opp eller ned, og man i tillegg har med seg 4-3-3 systemet i ryggmargen.

Men la oss starte med de siste dagers hendelser.

Jeg var en stund redd for at LFK ville gå for den «sikre» løsningen gjennom å ansette Jan Halvor Halvorsen. Med det så mener jeg at det ville vært enklest for klubben og valgt et kjent trenernavn, som sirkulerer rundt i Fotball-Norge.

Spennende valg

Jeg tror LFK velger klokt i å tenke litt nytt, og det synes jeg ikke de bare skal gjøre når det gjelder trenervalg, men også på andre områder. Det gjelder å skille seg ut i dagens idrettsverden, hvor man må kjempe hardt for oppmerksomheten.

Men tilbake til trenervalget.

Jeg synes Roger Naustan er et spennende valg. Han er trønder, ung, og virker til å ha ambisjoner på egne vegne.

Roger Naustan er et spennende trenervalg mener Innherreds kommentator. Her sammen med styreleder Robert Eriksson Foto: Kristian Stokdahl.

Han har ikke spillererfaring på høyt nivå, men det skal ikke diskvalifisere åfjordingen. Der deler jeg Tom Nordlies oppfatning, som da han ble konfrontert med sin manglende spillererfaring.

–Du trenger ikke å ha vært hest for å bli en god jockey, var den slagferdige treneren sitt kontante svar.

Bo i Levanger

Men jeg liker ikke at Roger Naustan skal fortsette å bo i Trondheim.

Han er småbarnsfar, med de forpliktelser det medfører, skal stort sett daglig tilbringe to og en halv timer i bilen, i tillegg til alt han skal få gjort både i og utenfor klubbhuset på Moan.

Magnus Powell gikk inn i trenergjerningen med hud og hår. Han satte familielivet på vent, mens han skulle finne ut om han dugde i treneryrket.

Nå skal man ikke forvente at alle skal gjøre det samme, men det er ikke bare selve trenergjerningen jeg tenker på.

LFK er opptatt av blåse liv i entusiasmen rundt klubben. Jeg tror en trener som bor i byen kan være en av tingene som bidrar til nettopp det. Mange vil sikkert synes det kunne vært morsomt å slå av en fotballprat eller si hei, om man møter LFK-treneren i Kirkegata eller på Magneten.

En annen sak er at jeg tror med Naustan boende i Trondheim, så kan det fort bli flere spillere med adresse trønderhovedstaden som spiller i hvitt og rødt neste sesong.

Kan det bli flere RBK-spillere på utlån til LFK neste år med Roger Naustan ved roret? Her keeper Julian Faye Lund som var på utlån hele årets sesong. Foto: Erlend Aune

LFK har vært påpasselig med å påpeke at de har god trønderdekning i spillerstallen, og det har de hatt rett i. Men samtidig så gir jeg dem ikke rett i at trondheimsbosatte spillere oppfyller det lokale alibiet – så langt der ifra.

Spillere, som trenere, bør helst være bosatt i Levanger kommune. Identiteten til LFK skapes ikke gjennom at man nå ønsker å spille mer offensiv fotball. Den skapes gjennom at barn og unge – og publikum for øvrig – føler at de kjenner spillerne, og kan møte dem i andre settinger enn bare fra tribuneplass.

Jeg håper jeg tar feil, men jeg tror det ikke.

Derfor ønsker jeg ikke å se en bil fullastet med pendlende fotballspillere komme kjørende opp Vuddudalen – noen timer etter at hovedtreneren har passert den nostalgiske hamburgersjappa.

Levanger Håndballklubb hadde et lignende prosjekt gående for noen år siden. Vi husker hvordan det gikk. Da nedrykket var et faktum så forsvant hele pendlergjengen, og heisen stoppet ikke før den traff gulvet i andre divisjon året etter.

Tenk framtid

Nå sier jeg ikke at det samme vil skje med LFK, men de skal tenke seg godt om når de nå skal sette samme spillerstallen før neste sesong. En annen sak er at de bør ha to tanker i hodet samtidig.

Om et par år er de fleste av veteranene borte fra laget. I tillegg kan det være et tidsspørsmål før Horenus Taddese og Bent Sørmo blir snappet opp av klubber på et høyere nivå.

Det ryktes at Bent Sørmo kan bli LFK sitt neste salg til en eliteserieklubb. Foto: Erlend Aune

Da kan det være en fare for at det lokale alibiet begynner å bli noe tynnslitt.

Da hjelper det ikke å fylle troppen opp med avskiltede RBK-spillere, selv om de da kommer fra samme fylke, og har en viss kjennskap til spillestilen som gjorde trollungan en gang så populær.

Da er det ikke sikkert at en gang et nytt tribunetak kan kompensere for det.