Gjengen i Avdeling sør - Levanger FK support kan naturligvis ikke basere kåringene på annet enn kampene de har vært til stede på. Og kanskje var Horenus Taddese - som andre kåret til årets spiller - aller best på hjemmebane.

Keeperen best

I løpet av de ti kampene som Avdeling sør var representert på tribunen var det en annen som utmerket seg mer: Keeper Julian Faye Lund, som var utlånt fra RBK denne sesongen. Unggutten imponerte LFK-supporterne på flere måter.

– Han var jævlig god i mål, og dessuten har han fremstått som en jævlig jovial fyr, uttaler supportergrupperingen i det som var en direktesendt seanse fra Oslo sentrum på deres Facebook-sider.

– Vi har én seer, fastslår de innledningsvis, uten at vi vet hvor mange som til slutt så direktesendingen. Men til sammen begynner sendingen å nærme seg tusen avspillinger i ettertid.

Tilbake til Faye Lund, så beskriver juryen ham som veldig voksen til å være så ung.

Krigeren Vegard Voll

Selv om keeperen utmerket seg i de ti kampene, som for øvrig endte med pene fire seire, fem uavgjorte og kun ett tap, var det stor konkurranse om tittelen årets spiller. I videoen skryter de av flere, og trekker blant annet frem Vegard Voll som svært viktig.

– Han fikk gult kort på nesten alle innhopp, sier supporterne, og mener det bør være et hedersbevis for hans krigerske innstilling.

Sør-avdelingen reiste ikke bare rundt på kamper på det sentrale Østlandet. De var representert i Florø, Grimstad og Kristiansand også. I Florø dekorerte de hele hotellet med LFK, men måtte ta det ned etter at flere folk skal ha sagt fra.

– I Grimstad fikk vi bare lov til å ta frem det flotte nye flagget vårt ved scoringer, forteller de.

Årets mål

Mjøndalen var det eneste laget som klarte å slå LFK med sør-supporterne på tribunen. Størst oppslutning av røde og hvite bortesupportere var det i Fredrikstad, på Elverum og på Kongsvinger. På Gjemselund fikk de også oppleve det de har kåret til årets mål.

– I den kåringen var det ingen tvil. Per Verner Rønnings fantastiske avslutning er sesongens flotteste.

Gjengen mener det bør være et godt råd til nytrener Roger Naustan å flytte frem midtstopperen på slutten hvis LFK jakter mål neste sesong også.

– Per Verner vinner alt av dueller, sier Avdeling sør, som til sist uttrykker stor tro på at Naustan skal løfte LFK videre.

– Han er en kommende landslagstrener!