De norske hopperne klarte ikke å følge opp lørdagens laghoppseier. Daniel-André Tande klatret til 5.-plass og ble beste nordmann etter en skuffende 1. omgang.

Junshiro Kobayashi ble søndagens store overraskelse i verdenscupåpningen i polske Wisla. 26-åringen hadde aldri vært på pallen i et verdenscuprenn, men tok seieren etter at både Richard Freitag og Stefan Kraft sviktet i finaleomgangen.

Kobayashi hoppet 126,5 meter og klatret fra tredje til en sensasjonsseier. Hans beste plassering i verdenscupen inntil søndag var en 13.-plass. Den tok han i Granåsen i 2015.

Kraft endte på tredjeplass. Lederen etter første omgang, Freitag, ble nummer fire. Kamil Stoch sikret en svært populær 2.-plass på hjemmebane i hoppgale Polen.

Tande opp åtte plasser

Daniel-André Tande var best av samtlige i lørdagens lagkonkurranse, men et skuffende førstehopp på 122 meter ødela muligheten til å kjempe om pallplass.

Men i finaleomgangen viste han langt sterkere form, og med hoppet på 128,5 meter klatret Kongsberg-hopperen fra 13.-plass til 5.-plass.

Sportssjef Clas Brede Bråthen hadde håpet at hopperne skulle kjempe nærmere pallen etter lørdagens seier i lagkonkurransen.

– Vi klarte ikke å løse det helt i dag, men jeg tror vi er enda et hakk bedre når vi kommer til Finland neste helg, sa Bråthen til NRK.

Fulgte ikke opp

Andreas Stjernen var Norges bestemann som nummer fem etter første omgang, men klarte ikke å følge opp. Trønderen kunne ha kjempet om en pallplass, men hoppet på 120 meter sendte han ned på resultatlistene. Til slutt endte han på 14.-plass.

– Det ble litt tilbake til feilene jeg har gjort tidligere i helgen, sa Stjernen.

Lørdagens ankermann Robert Johansson ble nummer 13. Han hadde et svev på 120,5 og 123,5 meter i sesongens første individuelle verdenscuprenn.

Johann André Forfang hevet seg også i annen omgang. Med lengden 124,5 meter klatret han fra en skuffende 24.-plass til 18.-plass.

Halvor Egner Granerud ble på sin side nummer 24, mens Anders Fannemel endte rett bak på den endelige resultatlista.