Førde er motstander på bortebane, og Levanger jakter sesongens første bortepoeng. LHK står med sine fattige to poeng etter ti kamper, mens Førde står med fem og er på niendeplass - den siste plassen før nedrykksstreken.

- Førde er trolig ett av lagene vi må legge bak oss for å berge, og vi går til dagens kamp med toppmotivasjon for å vinne, sier Velaug Brenne Leira.

Jentene har vært gjennom tre uker med tøff trening, og Brenne Leira vil kjøre en tilsvarende dose etter dagens kamp. Massevis av skader spolerte sesongforberedelsene for flere spillere, og LHK-treneren ønsker å øke den fysiske kapasiteten:

- Jeg har god tro på at vi nå er fysisk rustet til å makte oppgaven i Førde. Vi har sett mye av Førde på video, og har en formening om hvordan vi skal slå dem. Vi må fremfor alt ville mer enn motstanderen, mener Velaug Brenne Leira.

LHK er på 11. plass på tabellen, tre bak Grane Arendal på plassen foran. Tre lag rykker ned fra 1. divisjon etter denne sesongen, og etter dagens kamp er Levanger halvspilt i årets serie. Kampstart i Førdehuset er klokka 17.30.