Verdalingen fikk sitt første røde kort i AZ Alkmaar-trøya da laget tapte 1-2 hjemme mot Ajax i den nederlandske æresdivisjonen. Storklubben Ajax var laget Rosenborg slo ut i den siste kvalifiseringsrunden til årets utgave av europaligaen.

Høyrebacken spilte i likhet med stjørdalingen Fredrik Midtsjø fra start for Alkmaar.

Iranske Alireza Jahanbakhsh ga vertene ledelsen etter 25 minutter, men veteranen Klaas-Jan Huntelaar utlignet til 1-1 for Ajax etter 43 minutter.

Gjestene snudde kampen da Lasse Schöne satte inn 2-1 på straffe etter 51 minutter, og fire minutter før slutt fikk Svensson sitt andre gule kort og måtte rusle i garderoben.

Midtsjø spilte hele kampen, mens trondheimeren Dennis Johnsen satt på benken hele kampen for Ajax. (NTB)