I november forlot Magnus Powell LFK og Levanger etter to år som hovedtrener. På mange måter kan man si at svensken sitt opphold i trehusbyen ble en suksess. LFK ble til slutt nummer sju i OBOS-ligaen, og det er tross alt klubbens beste prestasjon i historien.

Nå kan det virke som at forholdet mellom Powell og klubbledelsen surnet litt etter at de i løpet av sommeren ble uenig om veien videre. Powell er en ambisiøs herremann, og ønsket at LFK skulle satse mere penger slik at klubben kunne kjempe om opprykk til vår gjeveste divisjon. Den tankegangen var ikke klubbledelsen helt med på. Der i gården er ambisjonen å etablere som en stabil gjenganger på nest øverste nivå.

I tillegg følte Powell at publikum ikke satte nok pris på det som laget hans leverte på banen. Selv om de sportslige resultatene var gode, så ble ikke akkurat publikum sjarmert.

Gjorde det meste

Men uansett: Magnus Powell var dedikert, og han lot seg ikke skremme av å gjøre andre oppgaver som en hovedtrener på dette nivået vanligvis ikke befatter seg med. Han ble faktisk observert enkelte morgener i Kirkegata mens han hengte opp plakater, som oppfordret folket til å komme på kamp.

Vi fikk en prat med Powell sist helg. Nå er han vel tilbake hos kona i Rælingen utenfor Lillestrøm – i hvert fall for en stakket stund. Hennes trenermann er for tiden arbeidsledig, og på jakt etter en ny fotballklubb å lede.

Powell forteller oss at flere klubber har vært aktuelle, både i Norge og Sverige, men så langt har han ikke klart å lande en avtale.

–Det er mange om beinet, og det skjer en del ting som man kanskje ikke hadde forutsett, sier Powell.

Overraskende valg

Det han tenker på er at Lars Bohinen valgte å gå et hakk ned, og har nå blitt trener i Aalesund. Tangotrøyene blir for øvrig LFK sin motstander i årets første hjemmekamp søndag 8. april. Bjarne Berntsen tar over nedrykkede Viking, som da også blir å se på Moan i løpet av sesongen.

Berntsen er en gammel fotballmann, men Powell stusser litt over av de mørkeblå fra Stavanger satser på en trener som tross alt har vært borte fra treningsfeltet i 20 år.

I dag er det kun Sandefjord i de to øverste divisjonene som ikke har ansatt hovedtrener på permanent basis. Der tror heller ikke Powell at han er en aktuell kandidat nå. Hans gamle klubb Lillestrøm har også besatt alle sine poster i trenerstaben, så en retur til kanarifuglene er lite aktuelt på nåværende tidspunkt.

–Vi får se. I fotballen skjer ting fort. Nå skal jeg reise litt rundt og oppdatere meg og suge til meg kunnskap, slik at jeg er best mulig forberedt når muligheten dukker opp.

Gjort yrkesvalget

Magnus Powell er fast bestemt på å fortsette i treneryrket. De to årene i Levanger har styrket han i troen på det. Han sier også at det er uaktuelt å gå ned til 2. divisjon for å finne seg en arbeidsgiver. Powell har fått smaken på livet som topptrener, og vil gjerne lede en klubb i de to øverste divisjonene.

Mye kan tyde på av svensken ville ha gjort et unntak for Fredrikstad, men der vet vi at den gamle storhet valgte tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo, for og igjen å prøve og skape fotballfeber i plankebyen.

Bent Sørmo og Erik Tønne har gått til eliteserieklubber?

–Det overrasker meg egentlig ikke. Jeg synes de to var de beste sidebackene i førstedivisjon i fjor. Derfor mener jeg det var på sin plass at de ble hentet til et høyere nivå.

Det at Bendik Bye og Benjamin Stokke forsvant til Eliteserien året før, understreker det gode arbeidet som vi gjorde i LFK, mener han.

–Jeg vil nok følge med både på guttene som har forlatt LFK, og ikke minst hvordan LFK vil gjøre det i den kommende sesong. Så får tiden vise hvor lang tid et går før jeg er tilbake på trenerbenken igjen, avslutter Magnus Powell.