- Vi blir 16 dette året altså. Vi er født i 2002 begge to.

Det er kanskje litt flaut å si at man fortsatt bare er 15 år, når man er på trening med «voksendamene» i verdalsfotballen.

Guro Haugmark og Ane Granli ser bestemt på lokalavisens utsendte. Født og oppvokst på hver sin side av Rinnelva, men kan bedyre at de har blitt svært gode venninner via den felles interessen

De har spilt mot hverandre mange ganger, men ble ekstra godt kjent i løpet av alle kretssamlingene de har deltatt på sammen.

Nå er drømmen å spille på samme lag, og det gjøre det gjerne på a-laget til Verdal kommende sesong.

Men pappaene Roar Haugmark og Svein Erik Granli prøver å dempe forventningene. Begge er tidligere markante spillere på Nessegutten og Verdal, og det gleder selvsagt fedrene at døtrene har arvet fotballinteressen.

Trenerne Roar Haugmark(t.v.) og Ole Einar Marken håper laget deres tar et steg opp denne sesongen. Foto: Erlend Aune

Derfor er jentene nå med og hospiterer blant de voksne, så får tiden vise hva som skjer videre utover vinteren og våren.

- Ja, det er viktig å skynde seg langsomt. Ane skal ikke komme hit for å sitte på benken. Da er det bedre at hun spiller i Nessegutten et år til.

Det sier Ole Einar Marken. Han er trener for damelaget til Verdal, sammen med nevnte Haugmark og Kim Tore Løding.

For at det er en ambisiøs gjeng han har ansvaret for er det ikke tvil om.

Store treningsdoser

Fire til fem økter i uka er det lagt opp til. I tillegg kommer styrketrening på egenhånd.

Ja, sågar de som går på videregående kan notere opp mot ni økter i uka på det meste.

Det kan ikke bli for mye for enkelte av dem?

- Nei det tror vi ikke. Vi følger opp jentene tett. I tillegg har vi godt samarbeid med Nils Petter Austad og Trond Viggo Toresen på Verdal videregående skole. De fleste av våre jenter som går der, tar styrkeøktene som en del av timeplanen, sier Marken.

Hanna Sørensen var kaptein i fjor, og blir en nøkkelspiller også denne sesongen. Foto: Erlend Aune

Målet er opprykk til andre divisjon.  I fjor glapp opprykket, men håpet er at de skal lykkes i år.

Men det blir hardt. Det er mange om beinet.

Tynset har rykket ned, og hvis de beholder de fleste av spillerne, så tror Marken at de blir en hard utfordrer om opprykksplassen.

- Og så har du et lag som Sokna. Jeg vet jo knapt nok stedet er, men de består av litt eldre spillere. De fleste av dem har erfaring fra høyere nivå, så de vil garantert slå godt fra seg, advarer treneren.

Viktig forsterkning

Verdal har beholdt de fleste spillerne fra i fjor.

I tillegg kan trenerapparatet glede seg over at Ida Marie Flønes fra Stjørdal har meldt overgang til Verdal.

23-åringen jobber til daglig som ingeniør ved Helse-Midt Norge på hjemplassen, men har altså valgt å pendle til Verdal for å finne et utfordrende nivå.

- Tangmoen har lag i fjerde divisjon. Jeg ønsker å spille på et høyere nivå, så da ble det Verdal. Da får det ikke hjelpe at pappa er trener for nettopp Tangmoen, sier hun og ler.

Ida Marie Flønes kan bli en solid forsterkning for Verdal med sin gode erfaring. Foto: Erlend Aune

Litt av bakgrunnen for klubbvalg har nok med at Ida Marie har kjæresten boende på Steinkjer, så i en del sammenhenger da så er det praktisk å spille fotball for en klubb som ligger på veien dit.

Rakel og Ørn

20. januar inviterer forøvrig verdalingene til nyttårsturnering i Vukuhallen.

Spillformen vil være femmerfotball, og det spilles på tvers. To kamper vil derfor spilles parallelt gjennom hele lørdagen.

Trondheims-Ørn med Rakel Engesvik i spissen har meldt sin ankomst med to lag.

- Det er vi veldig glad for. Jeg tror det vil være veldig inspirerende for jentene å kjenne på hvilket nivå de beste i landet ligger på, sier Marken.

Verdalingen Rakel Engesvik kommer i spissen for elitelaget Trondheims-Ørn til nyttårsturneringen i Vukuhallen. Foto: Andreas R. Eidem.

Utover dette så vil det være lag fra 3. divisjon, hvor de fleste kommer fra trondheimsregionen.

Vuku har meldt på to lag, og i følge verdalstreneren kan de bli en skikkelig «dark horse» i turneringen.

- Ja, de består av noen rutinerte ringrever med fortid i Verdal, så vi skal ikke se bort fra at de kan tukte de yngre jentene på vårt lag.

I dag har de 12 lag på listen, men kan ha med maksimalt 16 lagt før de må si stopp.

Verdalingene håper publikum tar turen – uansett vær. For i Vukuhallen kan de garantere både vindstille og nedbørsfritt miljø, og med åpen kafe.

I tillegg kan de friste med god kvinnefotball på kjøpet.