To gull av like mange har det blitt så langt i norgesmesterskapet som er en del av NM på ski. Det har blitt en helt annen ramme på det nasjonale mesterskapet etter at det ble en del av nasjonalidrettens årlige mesterskap. Birgitte synes det er artig å få konkurrere på den samme arenaen som Johannes Høstflot Klæbo og de norske OL-håpene. Skarstein satser like hardt som mange av dem.

Birgit sikret seg to gull under fjorårets NM på Lygna. Fredag kopierte hun den bragden.

Ganske nøyaktig ett døgn etter at hun hadde vunnet sprinten. Det var en godt fornøyd 28-åring som mottok gratulasjoner fra konkurrenter og selveste skipresident Erik Røste og andre topper i skiforbundet. De fleste i miljøet er imponerte over det Birgit presterer om dagen.

NM-gull henger høyt

–Det er stort å bli norgesmester. Det var artig at jeg skulle klare å holde Trygve Toskedal Larsen bak meg på jaktstarten, sa Birgit etter at hun hadde vunnet sprinten.

Fredag var gullmedalje nummer to et faktum i dette norgesmesterskapet for den blide og utadvendte jenta.

Skarstein la ikke skjul på at det er stas med NM-gull, selv om hun konkurrerer internasjonalt og har større oppgaver i vente. Denne vinteren er det som skjer i Sør-Korea om to måneder som blir det store for Frol-utøveren.

Birgit er på langt nær den eneste lokale utøveren som deltar i norgesmesterskapet. Thomas Albertsen Dahlen gjorde en flott figur på torsdagens sprint. Det var ikke mye om å gjøre at eknebyggen avanserte til kvartfinale. Dahlen er høyaktuell for Vardens førstelag i stafetten. Eknesbyggen har også ambisjoner på lørdagens 30-kilometer.

Eneste lokale lag

Mesterskapet avsluttes på søndag, og der stiller Frol med lag i herreklassen. Det er tre år siden siste gang.

Espen Sundsvik og Magnus Norøy er på laget også denne gang, mens åpningsetappen denne gangen blir gått av junioren Oddmund Haugnes.

Frolingene endte som nummer 56 forrige gang, og i følge lagleder Bente Sundsvik er nok ambisjonen å forsøke å tukte den plasseringen.

Frol er forøvrig eneste laget i stafett i fra Levanger og Verdal.

Bente har for øvrig to barn og tre tantebarn som deltar.

Den mest kjente er nok Emil Iversen, som gjennom NM-dagene skal prøve å sikre seg OL-plass. Emil har også med seg brødrene Gaute og Mats.

Magnus Sivertsen fra Leiradål deltar under NM på ski i Gåsbu.