Varden Meråker var en av medaljekandidatene foran NM-stafetten i langrenn, men at laget skulle gå helt til topps var det ikke så mange som hadde ventet.

Var med i teten

Thomas Albertsen Dahlen gikk første etappe, og holdt laget i nærheten av de øverste plassene. Til veksling var han nummer ni, 17 sekunder bak Lillehammer som ledet på det tidspunktet.

Lagene som skulle vise seg å gjøre opp om gullet på siste etappe var bak Dahlen på første etappe. Askers mann var sju sekunder bak og Lyns førsteetappeløper vekslet rundt et halvt minutt bak Varden Meråker.

– Dritartig, sa ankermann Emil Iversen til NRK etter gullet.

– Særlig å ta gull sammen med disse guttene her, for det hadde vi ikke helt trua på. Lyn skilte seg ut på papiret.

Stolte på Iversen

Thomas Albertsen Dahlen gjorde en meget god jobb på første etappe.

– Jeg måtte prøve å henge så lenge jeg klarte, og hadde en litt bedre kropp enn tidligere i helgen. Jeg klarte å henge på sånn nesten, og da tenkte jeg at Jørgen (Sæternes Ulvang) hadde en bra dag i går, og vi håpet han hadde en bra dag i dag også, og det hadde han, sa Thomas Albertsen Dahlen.

Dermed var det opp til Emil Iversen.

– Vi hadde prøvd å sette opp laget så godt som mulig. Den beste spurteren og den med best utholdenhet burde gå siste etappe, forklarte Dahlen.

Takket gudene

At de kunne vinne fikk han mer og mer tro på etter hvert som siste etappe gikk.

– Troen ble mye større da Simen Hegstad Krüger ikke dro til fra start.

– Jeg takket gudene for hver meter som gikk, sa Emil Iversen, som spurtet ned Lyns Krüger og Askers unggutt Harald Østberg Amundsen ganske greit.

Ny klubbrekord

Frol IL ble nummer 34 i stafetten, noe som er ny klubbrekord for idrettslaget.

– Oddmund Haugnes gikk 1. etappe. Med startnummer 104 blir det litt kaos i starten, men han gikk bra etter hvert og vekslet som nummer 93. Espen Sundsvik gikk en sterk andreetappe, og plukket løpere jevnt og trutt slik at han kunne sende Magnus Norøy ut på 58. plass. Også han gikk meget sterkt og passerte mange lag. De kjempet om topp 30, men ble altså nummer 34. Alle guttene er godt fornøyde, oppsummerer Bente H. Sundsvik overfor Innherred.

Avisa gratulerer både den nybakte norgesmesteren og frolingene med en meget imponerende dag i skisporet.

Oddmund Haugnes, Magnus Norøy og Espen Sundsvik sørget for ny klubbrekord i en NM-stafett. Foto: Frol IL