Smooth hjemreise ja, det var hva Per-Mathias Høgmo snakket om på en pressekonferanse etter et pinlig bortetap mot Aserbajdsjan i oktober 2016, kort tid før han fikk sparken som norsk landslagstrener i fotball.

Særlig smooth ble ikke hjemreisen for Utleira Futsal, etter helgens serierunde som ble spilt i Bodø. Hjemmelaget FC Hulløy ble slått hele 5-1, mens Vadmyra fra Bergen ble slått 1-0. I sistnevnte kamp fikk Erlend Flø Gustad fra Levanger rollen som pivot i lagkaptein Simon Karl Johanssons karantenefravær, og gjorde en meget god jobb.

Frem og tilbake og frem og tilbake

Hjemreisen ble imidlertid av det verre slaget.

Da flyet fra Bodø kom til Værnes blåste det så kraftig at de ikke klarte å lande til tross for tre forsøk. Det ristet kraftig og flere passasjerer ble uvel. Flyet kunne ikke sirkle rundt Trondheim lufthavn lenger heller, det måtte tilbake til Bodø for å fylle drivstoff. Etter det gikk turen på ny sørover, men allerede etter første forsøk på å lande skjønte kapteinen og styrmannen at det var uråd å komme ned på forsvarlig vis.

– Jeg overhørte piloten fra flytur nummer to etter at vi kom tilbake til Bodø igjen, at det var noe av det verste han hadde opplevd, sier lagleder Tore Schjølberg, som nå sitter sammen med Erlend Flø Gustad og fem andre på dagtoget fra Bodø i retning Trondheim. Resten av laget har kommet seg ganske trygt hjem. Tre av dem med fly som kunne lande, mens tre andre tok nattoget (deriblant Morten Ravlo).

Erlend Flø Gustad er egentlig eknesbygg, men spilte for Skogn i ungdomsårene før han ble LFK-spiller. Han dunket inn mål på mål for LFK2 og G19-laget i 2014- og 2015-sesongene, før han i 2016 var en tur innom Verdal. I fjor scoret han også greit med mål for NTNUI.

Ikke buss for tog, men tog for skole

Gustad skulle vært på skolen i dag, men må istedet kjøre tog hele dagen. Minutt for minutt. Toget er ifølge rutetabellen fremme i Trondheim klokken 22.05 mandag kveld.

– Han får gjort unna en del av det han skulle gjort på skolen på toget da, forteller Schjølberg.

Det blir en lang dag i togkupeen for blant andre Jonas Schei Wiseth, lagkaptein Simon Karl Johansson, Erlend Flø Gustad og trener Kai Charoen Bardal. Foto: Tore Schjølberg, Utleira futsal

De sju som nå sitter på toget fikk tilbud om fly 17.40 mandag ettermiddag, men satset heller på tog for å være helt sikre på å komme hjem i kveld. Kanskje bra, for det kan bli nye vindproblemer på Værnes i kveld. Gjengen er ved godt mot.

– Humøret er på topp hos hele gjengen. Seks poeng er tross alt bedre enn en smooth hjemreise!

P.S. Serien er nå halvspilt, og Gustad og Ravlos lag ligger nummer tre med 16 poeng. Det er bare tre poeng opp til lederlaget Sjarmtrollan.

Futsallaget siterer like gjerne en annen lokal helt om mulighetene resten av sesongen.

– Heer kainj ka som helst skje, som Andreas Lunnan sa.