Det fortsatte i samme sporet for LHK-jentene da de tok imot Aker Topphåndball i Trønderhallen søndag ettermiddag.

Det åpnet imidlertid bra – kanskje mest takket være solid keeperspill av Ingvild Skaufel Holmen.

Men det holdt ikke omgangen ut. Ved pause ledet Oslo-laget 13-9.

Elendigheten fortsatte i andre omgang.

De 250 fremmøtte på tribunen hadde nok håpet på at LHK skulle kappe inn på forspranget, men det motsatte skjedde.

Aker var best også i andre halvdel, og ga seg ikke før de var hele ni mål foran da sluttsignalet lød.

21-30 ble sluttresultatet, og LHK fikk dermed bokført sitt 11. tap for sesongen.

Så langt ser det heller ikke ut som den tidligere Byåsen-treneren Arne Høgdahl kan hjelpe stort.

Han sa tidligere til Innherred at det ikke ville være en katastrofe om LHK rykker ned, og at fokuset bør være på utvikling.

- LHK kan ikke basere seg på å kjøpe inn spillere. God spillerutvikling og satse på egne talenter bør være resepten, mener Høgdahl

Der får han støtte fra tidligere trener i klubben, Truls Roaas.

Silje Mari Berget gjorde comeback i LHK-trøya, men det hjalp heller ikke til en sårt tiltrengt trepoenger. Her fra en tidligere kamp mot Oppsal i eliteserien. Foto: Marte Skjesol.

Han kunne for øvrig denne helgen se samboer Silje Mari Berget gjøre comeback på håndballbanen, men selv hun med flest kamper for LHK i eliteserien kunne ikke forhindre et nytt tap.

Må være selvkritisk

- Ja, jeg tror LHK må tenke på å styrke arbeidet med de yngre. Det er tross alt de som er fremtiden til klubben, sier Roaas.

Han er også tydelig på at dette er klubben sitt ansvar, og at det ikke hjelper å skylde på utenlandske trenere som har vært her tidligere med vekslende hell.

- Nei, det er klubben som må ha hånden på rattet, og hvis man ikke trekker i samme retning, så kan det fort gå galt, mener han.

Han ønsker ikke å være en tidligere aktør som sitter på utsiden og kritiserer, men sier at det kan innimellom kan være tøft å sitte midt oppe i det, og være selvransakende nok til eget arbeid og innsats.

- Bare se på Rosenborg. De også var inne i en tøff periode etter at Nils Arne Eggen sluttet, og rotet fælt. Jeg sier ikke at det er lett, men det er fullt mulig å gjøre noe med det.

Neste kamp for LHK er borte mot Viking TIF i Bergen kommende søndag.

Det blir også en tøff utfordring, selv om laget tapte 25–23 borte mot Follo i siste runde. Der ble for øvrig Janne Håvelsrud Eklo toppscorer igjen – denne gang med 10 mål.

Det spørs om ikke den godeste Janne hadde vært sterkt ønsket i gammelklubben i serieinnspurten, men nå må de klare seg alene.

LHK ligger fortsatt på nest sist på tabellen med to poeng. Opp til sikker plass er det bare fem poeng, men for å komme dit så betyr det at kampene må begynne å vinnes.